aktuality v týdnu od 24. 4. do 1. 5. 2016

24 Dub

5. velikonoční neděle                                             24. 4. 2016

Myšlenka z neděle: Dítky, jen krátký čas jsem s vámi. Nové přikázání vám dávám: Milujte se navzájem; jak jsem já miloval vás, tak se navzájem milujte vy. Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít lásku k sobě navzájem.“ (Jan 13,31-33a.34-35)

Úmysly mše svaté: NE: – 8:00 – Za Jaroslava Simandla, bratra, rodiče a duše v očistci 10:30 – za farnost/ Za Vojtěcha Rohovského, manželku Marii a syna Vojtěcha.
PO: – 7:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, děti a duše v očistci/ Za Františka Kadlece, bratra a duše v očistci.
ÚT: – 7:00 – Za Annu Přibylovu, syna Arnošta a 2 manžele.
ST: – 18:00 – Za Boží ochranu pro celou rodinu a duše v očistci/ Na úmysl dárce.
Čt: – 7:00 – Za Růženu a Ludvíka Pokorných a 2 syny.
PÁ: – 18:00 – Za rodiče Černých a Pólovy, Boží ochranu a pomoc pro celou rodinu/ Za rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy a živou a zemřelou rodinu.
SO: – 7:00 – Za rodiče Mokrejšovy, rodiče Janečkovy, živou a zemřelou rodinu/ Za Marii a Stanislava Frejlichovy, Jiřího Frejlicha a 2 rodiče/Za rodinu Černou, přízeň a duše v očistci. NE: – 8:00 – Za rodinu Moravovu 10:30 – za farnost/ Za Jaroslava Jelínka  a dvoje rodiče.

 

Oznámení pro farnost Měřín

Dnes v 18 hodin budou modlitby matek.

Dnešní sbírka je z rozhodnutí svaté otce Františka, k němuž se připojil o. biskup Vojtěch, věnována na pomoc trpícím na Ukrajině.

Při sbírce na farnost jste minulou neděli darovali 31 297 Kč. Všem dárcům děkujeme. Poděkování patří také všem, kdo se za farnost modlíte a přinášíte oběti.

Úklid kostela zajišťuje Meziříčko, následuje Milíkov.

Děkujeme všem, kdo jste přispěli informacemi, týkající se křížů ve farnosti. Tyto informace jsou cenné, jsou svědectvím Božího působení a víry našich předků. Prosíme o další. Pomůže nám také informace o tom, kdo se o kříže staráte. Děkujeme.

Připomínám Národní pouť k Božímu milosrdenství do Krakova – 28. 5. Zájemci, informujte se u kněží.

Příští neděli začíná měsíc květen – měsíc zasvěcený úctě Panny Marie. Na tento den připadá také sv. Josefa dělníka. Sv. Josef je vzorem a ochráncem všem otcům. Bylo by vhodné oslavit tento svátek i s rodinou, společnou účastí na májové. Snad i trochu více.

Šestá neděle velikonoční – letos 1. 5. 2016 – je na základě rozhodnutí ČBK určena za den zasvěcený modlitbám za pronásledované křesťany ve světě.

Křesťan je křtem začleněn do těla Kristova a „Trpí-li jedna část, trpí s ní části všechny“ (1. Kor 12:26.) K pronásledování nemůžeme tedy mlčet. Ježíš sice křesťanům předpověděl, že budou  tupeni, zesměšňováni, pronásledováni a zabíjeni pro jeho jméno. My, kteří pronásledováni nejsme,  bychom  neměli nečinně přihlížet s tím, že to tak je správně, protože se naplňují Ježíšova slova. Prosím Vás proto, abyste o 6. neděli velikonoční v modlitbách prosili za naše pronásledované bratry a sestry i za jejich pronásledovatele. Kromě modlitby je možné pronásledovaným křesťanům pomoci také prostřednictvím specializovaných organizací, jako je Charita, řeholní rodiny…