aktuality od 17. 4. do 24. 4. 2016

18 Dub

 

4. velikonoční neděle                                             17. 4. 2016

Myšlenka z neděle: „Ježíš řekl: „Moje ovce slyší můj hlas; já je znám a ony jdou za mnou. Já jim dávám věčný život“. Je radostí slyšet, že Bohu na nás záleží.

Úmysly mše svaté: 8:00 – Za Marii Vidlákovu, manžela a 2 rodiče/ Na poděkování za 66 let kněžství 10:30 – za farnost.
ADORAČNÍ DEN FARNOSTI. 11:30 – 17:30 – závěr.
PO: – 7:00 – Za Václava Kosa, dceru, živé a zemřelé z rodiny a duše v očistci/ Za rodiče Cejnkovy, Vaňkovy, Mudrovy, Rosovy, Karla Běhala a za celou přízeň.
ÚT: – 7:00 – Za ctihodnou sestru Melánii Chaloupkovu
ST: – 18:00 – Za rodinu Kukučkovu a duše v očistci/ Za Františka Sobotku, dvoje rodiče a celou živou a zemřelou rodinu, Karla Matějíčka, manželku, zetě Františka a duše v očistci
Čt: – 7:00 – Za Annu Zemanovu, živou a zemřelou rodinu 18:00 – Jersín a Černá
PÁ: – 18:00 – Za Jindřicha a Emilii Zimolovy, sourozence a celý rod/ Za Františka Havelku, rodiče a sourozence, Vladimíra Krejčího, rodiče a sourozence, Františku Krejčovu, duše v očistci s prosbou o pomoc Boží a ochranu P.M. pro celou rodinu a na další úmysl
SO: – svátek sv. Vojtěcha, biskupa a mučedníka – 7:00 – Na poděkování za 50 let společného života, s prosbou o Boží pomoc a požehnání/ Za rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci
NE: – 8:00 – Za Jaroslava Simandla, bratra, rodiče a duše v očistci 10:30 – za farnost/ Za Vojtěcha Rohovského, manželku Marii a syna Vojtěcha

Oznámení pro farnost Měřín

Dnes při ranní mši svaté společně s otcem Františkem, děkujeme za 66 let jeho kněžské služby.

Dnes je adorační den farnosti. Po mši svaté v 10:30 hod. je výstav Nejsvětější svátosti. Zakončení v 17:30 hod. společnou modlitbou. Přijďte se aspoň na chvíli poklonit během odpoledne Pánu Ježíši, poděkovat mu a chválit ho. Prosím, zapište se na seznam u vchodu do kostela, aby zde stále někdo byl. Přijďte na zakončení adorace ke společné modlitbě v 17:30 hod.

Po zakončení v 18 hodin budou modlitby matek.

Dnes je světový den modliteb za nová duchovní povolání. Adorační den je vhodnou příležitostí k této modlitbě.

Dnešní sbírka je určena pro farnost. Již nyní děkujeme za každý dar. Děkujeme také za mimořádný dar 2000 Kč.

Sbírka příští neděli 24. 4. je z rozhodnutí svaté otce Františka, k němuž se připojil o. biskup Vojtěch, věnována na pomoc trpícím na Ukrajině.

V pondělí je další setkání seniorů. Na programu bude setkání s další biblickou postavou, skrze kterou Bůh, i přes její velké stáří, činil velké věci. Seznámíme se s putováním do Santiágo de Compostela. Je to světové poutní místo ve Španělsku, vyslechneme aktuality z děkanství. Prostor bude i ke vzájemnému povídání. Začátek v 9 hodin.

Ve středu po mši svaté v 19 hodin, v rámci našeho vzdělávání, bude závěrečné setkání nad podobenstvími, která nám zaznamenali evangelisté. Zveme!

Úklid kostela zajišťuje Dědkov, následuje Meziříčko.

V sobotu slaví své jmeniny otec biskup Vojtěch, v neděli otec generální vikář Jiří Mikulášek a Jiří Polach, bývalý kaplan v Měříně. Pamatujme s modlitbou.