aktuality od 10.4 do 17.4. 2016

10 Dub

3. velikonoční neděle                                               10. 4. 2016

Úmysly mše svaté:
8:00 –
Za Františka Hartmana a 2 rodiče /Za Antonína Chalupu a rodiče,  Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 10:30 – za farnost
PO: – sv. Stanislava, biskupa – 7:00 – Za Karla Mužátka, syna Káju, rodiče Mužátkovy a celý rod/ Za návrat syna a celé jeho rodiny k nebeskému Otci/ Za rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru, švagra a duše v očistci
ÚT: – 7:00 – Za Bedřišku a Bohumila Kourkovy, rodiče, sourozence a duše v očistci
ST: – 18:00 – Za Jaroslava Blažka, rodinu Blažkovu, Necidovu, Čermákovu a Paikovu/ Za Bohuslava Vejtasu
Čt: – 7:00 – Za rodiče Vávrovy a bratra Josefa 18:00 – Meziříčko
PÁ: – 18:00 – Za Anežku a Václava Hnízdilovy a rodiče Mrázkovy/ Na poděkování za přijatá dobrodiní s prosbou o další pomoc, ochranu a požehnání
SO: – 7:00 – Za Jiřího Indru, živou a zemřelou rodinu/ Za nová duchovní povolání, dobrodince naší farnosti a za nemocné/ Za Annu Chlubnovu a celou živou a + rodinu
NE: – 8:00 – Za Marii Vidlákovu, manžela a 2 rodiče/ Na poděkování za 66 let kněžství 10:30 – za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Příští neděli při mši svaté v 8 hodin společně s otcem Františkem, poděkujeme za 66 let jeho kněžské služby.

 Děkujeme všem, kdo žijete nejen ve farnosti, ale i s farností. Děkujeme za dar 2000 Kč, děkujeme všem, kdo vytváříte tvář farnosti modlitbou i obětmi. Mše svatá za všechny dobrodince bude v sobotu 16. 4.

Prosíme, pamatujte ve svých modlitbách na děti, které se připravují k prvnímu svatého přijímání a na mladé, kteří se připravují k přijetí svátosti biřmování.

Příprava dětí k 1. sv. přijímání bude v pátek v17:00 hod. na faře. Po ní následuje mše svatá pro děti.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 2, následuje Dědkov.

Naši biskupové, společně s radiem Proglas a dalšími, nás zvou na jednodenní Národní pouť k Božímu milosrdenství do Krakova. Uskuteční se v sobotu 28. května 2016. Zájemci, informujte se u kněží farnost.

Světové setkání mládeže v Krakově se blíží. Mladí přátelé, je to velká příležitost prožít čas s těmi, kdo jdou stejným směrem – k Bohu. Připomínám, že se blíží ukončení termínu, kdy je možné jet za sníženou cenu.

Připomínám mladým – zvláště biřmovancům –  Děkanskou pouť mládeže ze“ Svaté“ u Kadolce do Netína – 21. 5. 2016.

Prosba: V loňském roce jsme vytvářeli seznam křížů v naší farnosti. Děkuji všem, kdo se zapojili! Zároveň prosím, kdo by měl ještě nějaké poznatky k některému z křížů, písemně je sdělte na faru. Chystáme vydání publikace.

Další Setkání seniorů se uskuteční v pondělí 18. 4. Zveme!

Týden modliteb za povolání probíhá celosvětově od 11. 4. do 17. 4. Připojme se k modlitbě za nová duchovní povolání doma. V kostele se připojíme při všech duchovních nabídkách farnosti.

Na ukončení oprav křížů v Blízkově bude 24. 4. odpoledne putování k těmto křížům.  Zveme všechny, zvláště děti.