aktuality od 3. 4. do 10. 4. 2016

3 Dub

2. velikonoční neděle                                                                       3. 4. 2016

Myšlenka z neděle: Bože, ty o Velikonocích vždy znovu oživuješ víru svého lidu; prosíme tě: opatruj a upevňuj v nás, cos nám daroval, ať všichni stále hlouběji chápeme, co to pro nás znamená, že jsme byli obmyti křtem, znovuzrozeni z Ducha svatého a vykoupeni krví tvého Syna.              

Úmysly mše svaté:
Neděle Božího milosrdenství 8:00 –
Za Richarda Čermáka, rodiče, bratra Ladislava/ Za Marii Doležalovu a rodinu 10:30 – za farnost. 18:00  Modlitba  chvály
PO: – Slavnost Zvěstování Páně – 18:00 – Za rodiče Matějíčkovy, Hammerovy, manžele Švandovy/Na úmysl dárce
ÚT: – Sv. Vincence Ferrerského, kněze 7:00 – Za Marii Růžičkovu, manžela a příbuzné
ST: – 18:00 – Za Josefa Vávru, rodiče Vávrovy, Dohnalovy a Dufkovy/Za obrácení a spásu
Čt: – Sv. Jana Křtitele de la Salle – 7:00 – Za Boženu a Ludvíka Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a + příbuzné 18:00 Pavlínov
PÁ: – 18:00 –Za Annu a Františka Syslovy, 2 rodiče a příbuzné/Za živé a zemřelé příbuzné
SO: – 7:00 – Na poděkování za uzdravení a za rodiče Klímovy a Čermákovy/ Na úmysl dárce
NE: – 8:00 – Za Františka Hartmana a 2 rodiče / Za Antonína Chalupu a rodiče,  Marii Čížkovu a rodiče a Karla Řezníčka 10:30 – za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

Děkujeme za vaše finanční dary, které jste věnovali o velikonočních sbírkách v celkové částce 56 710 Kč.
Děkujeme všem, kdo se za farnost modlíte a přinášíte oběti.

Dnes, ve Svátek Božího milosrdenství je hlavní pouť ve Slavkovicích. Mše svatá začíná v 15 hodin. Přijeďte poděkovat Pánu Bohu za tento veliký dar, a také přijeďte si Boží milosrdenství pro sebe, rodiny, pro hříšníky, vyprosit.

Ve středu po mši svaté pokračujeme v setkání nad Písmem. Tématem jsou Ježíšova podobenství. Tentokrát svatební.

Úklid kostela zajišťuje Měřín 1, následuje Měřín 2.

Prosíme, pamatujte ve svých modlitbách na děti, které se připravují k prvnímu svatého přijímání a na mladé, kteří se připravují k přijetí svátosti biřmování.

Zájemci o letní příměstský tábor si vyplní přihlášku, která je na stole v zadní části kostela. Přihlášku odevzdejte Šárce Janouškové nebo v sakristii.

Připomínáme farní poutní zájezd na posvátná místa Francie. Zájemci, přihlaste se na faře. Upozorňujeme, že se blíží čas, kdy budou volná místa nabídnuta jiným zájemcům, kteří nejsou z farnosti. Zájemci, neváhejte.

Příprava dětí k 1. sv. přijímání bude v pátek v17:00 hod na faře. Po ní následuje mše svatá pro děti.

Svátek Božího milosrdenství: „Toužím, aby svátek Milosrdenství byl útočištěm a úkrytem pro všechny duše, a zvlášť pro ubohé hříšníky. V tento den je otevřeno nitro Mého milosrdenství; celé moře milostí vylévám do duší, které se ke zdroji Mého milosrdenství přiblíží. Duše, která přijme svátost smíření a svaté přijímání, dosáhne úplného odpuštění vin a trestů. V tento den jsou otevřena všechna stavidla Boží, skrze něž proudí milosti; ať se žádná duše nebojí ke Mně přiblížit, i kdyby její hříchy byly jako šarlat.“ „Tento svátek vytryskl z nitra Mého milosrdenství, aby utěšil celý svět, a je stvrzen v hlubinách Mého slitování.“