aktuality od 27. 3. do 3. 4. 2016

28 Bře

Velikonoce                                                       27. 3. 2016

Myšlenka z neděle: „Prvního dne v týdnu přišla Marie Magdalská časně ráno ještě za tmy ke hrobu a viděla, že je kámen od hrobu odstraněn.“ Kéž ve tmách našeho životního putování směřujeme ke Kristovu hrobu. Když spatříme totéž, co Maria, zazáří i nám naděje, že naše situace, náš život dobře dopadne.

Úmysly mše svaté:
Slavnost zmrtvýchvstání Pána Ježíše 8:00
za farnost/ Za Marii Hrůzovu a celou rodinu – 10:30 – Za Františka Padalíka, syna, dceru, 2 rodiče, švagra, a Boží ochranu pro rodinu 14:00 – Te Deum a svát.  požehnání.
PO: – 8:00 – Za rodinu Pacalovu, Benáčkovu a přízeň/ Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba.
ÚT: – 7:00 – Za manžele Chaloupkovy a 2 syny.
ST: – 18:00 – Za rodinu Kukučkovu, celý rod a duše v očistci/ Za Josefa Hvězdu, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.
Čt: – 7:00 – Za rodiče Jurkovy a dceru, rodiče Pažourkovy, za MUDr Jiřího Fabíka a syna 18:00 Černá.
PÁ: – První pátek v měsíci – 18:00 – Za rodiče Vaňkovy, syna Jiřího a rodiče Nedomovy/ Za živou a zemřelou rodinu Bukovu, Boháčkovu a za Boží pomoc a ochranu.
SO: – první sobota v měsíci 7:00 – Za Blaženu a Františka Krůlovy a rodinu Pálkovu/Na úmysl dárce.
NE: – Neděle Božího milosrdenství 8:00 – Za Richarda Čermáka, rodiče, bratra Ladislava/ Za Marii Doležalovu a celou rodinu 10:30 – za farnost. 18:00 – Večer chvály

 

Oznámení pro farnost Měřín

Poděkování patří všem, kdo se jakýmkoli způsobem přičinili k důstojné oslavě velikonočních svátků. Děkuji Vám, že jste přijali odpuštění hříchů ve svátosti smíření. Děkuji Vám, co jste se zasloužili o výzdobu a úklid kostela. Také Vám, kteří jste vytvořili v našem kostele zahradu Getsemanskou i Boží hrob. Děkuji Vám, kteří jste nacvičili zpěvy k velikonoční liturgii, také Vám, ministrantům, kteří jste sloužili Pánu Ježíši v blízkosti oltáře. Děkuji všem, kdo jste v postní době přicházeli ke společné modlitbě nejen křížové cesty. Děkuji Vám všem, Měřínští farníci za společenství modlitby i vaši účast na liturgii. Děkuji Vám, nemocným, kteří jste pro svoji nemoc nebo stáří nemohli přijít mezi nás do kostela a provázeli jste nás modlitbou z vašich domovů. Kéž nás všechny provází radost z toho, že Ježíš vstal z mrtvých, a že jsme dostali dar víry v Boha.

Všechny sbírky o velikonočních svátcích jsou určeny pro farnost.

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov, následuje Měřín 1.

Neděli Božího milosrdenství budeme slavit příští neděli. Již nyní se připravujeme novénou k Božímu milosrdenství. Nezapomeňme! Prosme o Boží milosrdenství pro celý svět.

Poutní mše svatá v kostele Božího milosrdenství ve Slavkovicích bude v neděli 3. 4. Hlavní vše svatá je v 15 hodin. Z Měřína putujeme pěšky.

Připomínáme: Zájemci o letní příměstský tábor si vyplní přihlášku, která je na stole v zadní části kostela.

Zájemci o poutní zájezd do Francie se mohou přihlásit na faře. Přihlášené prosím o osobní údaje a zálohu.

Příprava dětí k 1. sv. přijímání bude v pátek v16:30 hod na faře.