aktuality od 19. 7. do 26. 7. 2015

18 Čvc

16. neděle v mezidobí                                      19. 7. 2015

Myšlenka z neděle: Bože, buď stále s námi, a když nás voláš, abychom ti celým svým životem sloužili, rozmnož v nás víru, naději a lásku, abychom věrně plnili tvá přikázání. (vstupní modlitba)

Úmysly mše svatých:
NE: – 8:00 –
Za živou rodinu Černých a Achcenitovu/Za nemocné, za dobrodince naší farnosti a duše v očistci/Na daný úmysl 10:30 – Za farníky
PO – 7:00 –
Za vlastu a Stanislava Klímovy, 2 rodiče, zemřelou přízeň a duše v očistci/ Za Marii Lírovu a rodiče Ekslerovy 18:00 Jersín.
ÚT – 7:00 – Za Vojtěcha Hladíka a rodiče, za Františka Kuřátka a rodiče.
ST: – Památka sv. Marie Magdaleny – 18:00 – Za živé a zemřelé členy růžencového bratrstva z Pavlínova/ Za Karlu Hartmanovu a celou rodinu.
ČT – Svátek sv. Brigity, řeholnice – 7:00 – Za rodinu Sedláčkovu, Rosických a Němcovu.
PÁ – 18:00 – Za rodiče Blažíčkovy, Palečkovy, prarodiče, živou rodinu a duše v očistci/ Za Bohuslava Vejtasu.
SO: – Svátek sv. Jakuba – 7:00 – Za rodiče Rosolovy, syna Jana, ctih. sestru Milenu/ Za Annu a Josefa Pechovy a za živou a zemřelou přízeň.
NE: – 8:00 – Za Miroslava Semráda, rodiče, živou a zemřelou přízeň/ Za Annu Chlubnovu a celou živou a zemřelou rodinu 10:30 – Za farníky
10:30 Jersín pouť

Další oznámení pro farnost Měřín

Sbírka dnešní neděle je určena na splacení dluhu. Na všechny dobrodince, kteří jste pomáhali a pomáháte naší farnosti různým způsobem, jsme zvláště pamatovali dnes při mši svaté. Děkujeme.

V pátek 24. 7. při mši svaté poděkujeme o Tomáši Koumalovi, našemu prázdninovému kaplanovi. Otec Tomáš nastupuje jak farář do kostela sv. Augustina v Brně. Z tohoto kostela jsou vysílány mše svaté rádiem Proglas.
O. Jiřímu poděkujeme za dvouletou službu ve farnosti v neděli 26. 7. při mši svaté v 8 hodin. O. Jiří se stal duchovním správcem farností Budišov a Pyšel. Do jejich další služby vyprošujeme hojnost Božího požehnání.

Poděkování všem, kdo se podíleli na dokončení fasády ze dvora. Zedníkům, podavačovi, i nevelkému počtu těch, kdo pomohli sundat lešení, také těm, kdo se starali o naše žaludky. K úplnému dokončení opravy fary zbývá zhotovit sokl a dokončit pergolu.

Lešení se bude odvážet v úterý v 16 hodin. Prosíme o větší počet mužů, aby auta dlouho nečekala, a také proto, že je to těžší práce.

Úklid kostela zajišťuje Pavlínov, následuje Měřín 1.

Putovní socha Panny Marie v současné době hledá nový přechodný domov. Kdo chce tuto příležitost využít, informujte se v sakristii.

Přejeme požehnaný odpočinek v blízkosti našeho Pána.