aktuality od 3.3 do 10.3.2024

2 Bře

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 3. 3. do 10. 3. 2024

 NE: – 3. Postní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za manžela, živou a zemřelou rodinu Pólovu, Aničku Másilkovu, rodiče Černých a duše v očistci. 14:30 Křížová cesta.

PO: – 7:00 Na poděkování za přijaté milosti a prosbou o další Boží milosti.

ÚT: – 7:00 Za zemřelé rodiče a celou živou a zemřelou přízeň. Po mši svaté adorace do 8:15. – 17:00 Pavlínov

ST: – 16:45 Černá – 17:30 Modlitba křížové cesty – 18:00 Za manželku Marii Doležalovu, sestru, bratra, švagra 2 rodiče a zemřelou přízeň. Po mši svaté možnost osobní modlitby před vystavenou Nejsvětější svátostí a příležitost ke sv. smíření.

ČT: – 18:00 Modlitba růžence. 18:45 Modlitba matek – starší skupina.

PÁ: – 18:00 Za Františku Indrovu, živou a zemřelou rodinu Indrovu a Pokorných. Po mši svaté Křížová cesta ke třem křížům na hřbitově.

SO: – 7:30 Za zemřelé členy Orla 

NE: – 4. Postní neděle – 7:45 Za Josefa Vávru, Stanislava Dufka, živou a zemřelou rodinu – 9:15. Za farnost – 18:00 Klanění kříži, chvály.

Poděkování za vaše dary do sbírky, s názvem Haléř svatého Petra. Celkem jste darovali 25 460 Kč.

Zamyšlení nad nedělními texty – sobota v 18 hodin.

Postní doba – pozvání k prožívání –  připomenutí

Přijměte pozvání ke společnému prožívání postní doby. Modleme se jeden za druhého, povzbuzujme k lásce a dobrým skutkům. 

V pátek 8. března se uskuteční tradiční křížová cesta. Začínáme v kostele mši svatou v 18 hodin. Po skončení se vydáváme na cestu, která je zakončena na hřbitově u třech křížů. Nejedná se o dramatické ztvárnění některých událostí ze života Ježíše, ale spíše o modlitbu a zamyšlení nad tím, jak můžeme pozvat Ježíše do svého života v dnešní době.

V neděli 10. března bude místo křížové cesty klanění se kříži. Začátek v 18 h.

Na sobotu 23. března dopoledne připravujeme duchovní obnovu s názvem „Vezmi svůj kříž a následuj mě“. Ne každý kříž nás musí složit k zemi, kříž má moc vytáhnout člověka i do výšin. Obnovou provází Martina Brestovská. Začátek v 8 hodin, ukončení ve 13 h.

V sobotu 16. a neděli 17. března proběhne na faře sbírka potravin a drogerie. Bližší informace na plakátě, na faře a u Ludmily Chlubnové.

Připomínám, že  tento rok vyhlásil biskup Pavel Konzbul ve své diecézi rokem evangelizace a papež František rokem modlitby

Bože, studnice milosrdenství a dobroty, ty nám dáváš příležitost, abychom svou hříšnost léčili modlitbou, postem a štědrostí; pohleď, jak ve svědomí cítíme svou vinu a pokorně se z ní vyznáváme, ukaž na nás své veliké slitování, odpusť nám a pozvedni nás k sobě. Prosíme o to skrze tvého Syna

Pane, ty máš slova věčného života

Hospodinův zákon je dokonalý, občerstvuje duši,
Hospodinův příkaz je spolehlivý, – nezkušenému dává moudrost.
Hospodinovy předpisy jsou správné, působí radost srdci,
Hospodinův rozkaz je jasný, osvětluje oči.
Bázeň před Hospodinem je upřímná, trvá na věky,
Hospodinovy výroky jsou pravdivé, všechny jsou spravedlivé.
Dražší jsou nad zlato, nad hojnost ryzího zlata,
sladší jsou nad med, nad šťávu z plástů.
Chválíme Tě, Pane za slovo, které nám dáváš, působí radost v srdci.