aktuality od 25.2. do 3.3.2024

24 Úno

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 25. 2. do 3. 3. 2024

NE: – 2. Postní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za P. Františka Hrůzu, živou a zemřelou rodinu Chlubnovu a Rosovu. 14:00 Křížová cesta.

PO: – 7:00 Bohoslužba slova a svaté přijímání

ÚT: – 14:00 Pohřeb paní Marie Janečkové z Měřína.

ST: – 17:30 Modlitba křížové cesty – 18:00 Za rodiče Oulehlovy a Kafkovy, živé a zemřelé z rodiny.

ČT: – 17:00 Modlitba matek – starší skupina – 17:30 Modlitba růžence.

PÁ: – 14:00 Pohřeb pana Jana Vaňka z Černé  – 17:30 Modlitba Křížové cesty – 18:00 Za rodinu Zemanovu, uzdravení rodu, celou živou a zemřelou rodinu a rodinu Kotačkovu.

SO: – 7:30 Za dvoje rodiče, sestru, jejího manžela a švagra Luboše 9:00 Pohřeb Paní Zdenky Mutlové z Jersína.

NE: – 3. Postní neděle – 7:45 Za farnost – 9:15 Za manžela, živou a zemřelou rodinu Pólovu, Aničku Másilkovu, rodiče Černých a duše v očistci. 14:00 Křížová cesta.

*******

Starost o čistotu kostela na sebe bere Měřín 2. Přijměte poděkování za tuto službu.

Poděkování za vaše dary do sbírky, která byla určena pro farnost. Celkem jste darovali 24 550 Kč

Sbírka dnešní neděle – s názvem Haléř sv. Petra, je určena svatému otci na podporu potřebných ve světě.

Mše svatá příští neděli v 9:15 je určena pro děti.

Společně jdeme postní dobou.

V pátek 8. března se uskuteční tradiční křížová cesta. Začínáme v kostele mši svatou v 18 hodin. Po skončení se vydáváme na cestu, která je zakončena na hřbitově u třech křížů. Nejedná se o dramatické ztvárnění některých událostí ze života Ježíše, ale spíše o modlitbu a zamyšlení nad tím, jak můžeme pozvat Ježíše do svého života.

V neděli 10. března bude místo křížové cesty klanění se kříži.

Na sobotu 23. března dopoledne připravujeme duchovní obnovu s názvem „Vezmi svůj kříž a následuj mě“. Ne každý kříž nás musí složit k zemi, kříž má moc vytáhnout člověka i do výšin. Obnovou provází Martina Brestovská. Začátek v 8 hodin, ukončení ve 13 h.

Připomenutí: Na počátku mše svaté je modlitba kajícnosti, která počítá s pomocí druhých. A tak prosíme, aby nám v tom snažení pomáhala Panna Maria, všichni svatí, ale také naši přátelé, rodiče, kamarádi.

Co kdybychom se v letošní postní době, jako společnou aktivitu, zaměřili právě na to: společně si pomáhat v obnově a proměně našeho srdce – tedy i rodin, farnosti? Jak na to: Když v průběhu prožívání postní doby nalezneme, něco s čím zápasíme, co se znovu a znovu v našem životě opakuje, co je nad naše síly a chceme, aby nám druzí pomohli, vložme bílý kámen, který je symbolem těžkosti, do misky. Miska s kameny bude přenesena k oltáři. Když ve výzdobě u oltáře uvidíme tyto kameny, je to pro nás výzva k modlitbě. Misku s kameny nalezneme na stolku u vchodu.  

V sobotu 16. a neděli 17. března proběhne na faře sbírka potravin a drogerie. Bližší informace na plakátě a mediích, také na faře a u paní Ludmily Chlubnové. Akci pořádá Charita, dary jsou používané na prospěch lidí, kteří žijí v nouzi. Více na plakátě.