aktuality od 7.1. do 14.1.2024

7 Led

NE:Svátek Křtu Páně – 7:45 Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, Josefa Hladíka, živou a zemřelou rodinu – 9:15 – Za farnost.

PO: – 7:00 Za uzdravení nemocné osoby

ÚT: – 7:00 Na dobrý úmysl – 17:00 Meziříčko

ST: – 18:00 Za Jana Veselého, živou a zemřelou rodinu, za rodinu Teplých a duše v očistci

ČT: – 17:00 Modlitba matek – starší skupina – 17:30 Modlitba růžence

PÁ: – 18:00 Za Jana Hejla, živou a zemřelou rodinu.

SO: – 7:30 Za Josefa a Růženu Vaculovy, sestru a švagry

NE:2. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 Za Jiřího Číhala, rodiče, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci – 17:00 Modlitba chvály

Svátkem Křtu Páně končí vánoční doba. Čeho se vzdáváme a co si uchováváme? Jako vzpomínka i příležitost k osobní modlitbě zůstává v boční lodi betlém. Spolu s Ježíšem chceme překročit počátky jeho života pozemského života i skrytý život, který žil v Nazaretě. Spolu s ním se vydáme cestou učedníků i hlasatelů Božího království. Zaměřujeme se na jeho slovo i život podle Božího slova.

O čistotu kostela se postarají obce Pustina a Geršov. Přijměte poděkování za tuto službu.

Pozvánka na poutní pobyt do Medžugorie, v čase jarních prázdnin, přichází z farnosti Radostín n/Oslavou. Pouť je na prvním místě nabízena mladým lidem. Informace na plakátě.

Duchovní obnova, která bude probíhat 1x za týden, po několik měsíců, začíná 18. 1. 2024 v Osové Bítýšce. Obnova slouží k prohloubení duchovního života, zvláště pak vztahu k Božímu slovu. Informace na plakátě.

Modlitba chvály bude ve farnosti v neděli 14. 1. v 17 hodin. Zveme.

Farní ples: Z podstaty naší víry jsme zváni, k prožívání víry i mimo kostelní bohoslužebné shromáždění. Jednou z možností je i farní ples, který bude v sobotu 20. ledna od 20 hodin v Měříně. Je příležitostí k setkání nejen farností Měřín, Uhřínov, ale rádi přivítáme i hosty z farností jich. Prosíme i o ceny do tomboly. Zveme.  

Pozvánka na poutní pobyt do Medžugorie, v čase jarních prázdnin, přichází z farnosti Radostín n/Oslavou. Pouť je na prvním místě nabízena mladým lidem. Informace na plakátě.

„Tvá slova, Pane, jsou Duch a jsou život“ Pravidelné zamyšlení na texty Písma svatého z nedělní liturgie je v sobotu od 18. hodiny na faře.

21. ledna 2024 –3. neděle v mezidobí – neděle Božího slova

Ve farnost slavíme:
 v kostele při mši svaté
na faře od 16. hodiny.

Program připravujeme pro všechny generace.

Hledejte Hospodina, když je možné ho najít, vzývejte ho, když je blízko!

Prorok Izaiáš