aktuality od 31.12.2023 do 7.1.2024

30 Pro

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 31. 12. 2023 do 7. 1. 2024

NE:Svátek Svaté rodiny – 7:45 Na poděkování Pánu Bohu a za rodiny ve farnosti – 9:15 – Za farnost.

PO: Nový rok, Slavnost Matky Boží Panny Marie – 7:45 Za Boží požehnání do nového roku 9:15 – Za farnost.

ÚT: Svatého Basila a Řehoře – 17:00 Pavlínov

ST: Nejsvětějšího jména Ježíš – 18:00 Za Jaroslava Šlechtického, Karla Holuba, Marii Březkovu a Boží ochranu

ČT: – 17:00 Modlitba matek – starší skupina – 17:30 Modlitba růžence

PÁ: – 18:00 Za Františka a Milana Krejzlovy a celou rodinu.

SO: – Slavnost Zjevení Páně – 8:30 Za Boží požehnání pro koledníky a všechny dobrodince

NE:Svátek Křtu Páně – 7:45 Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, Josefa Hladíka, živou a zemřelou rodinu – 9:15 – Za farnost.

*****

Poděkování všem, kteří jste se přijali službu v kostele při prohlídkách našeho Betléma. Znovu poděkování maminkám za výrobu perníčků, které se nabízí návštěvníkům.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do vánoční sbírky. Celkem jste doposud darovali 89 960 Kč.

Tradiční, nejen finanční přehled o farnosti bude na Nový rok po bohoslužbě.

Jako první v novém roce se úklidu ujímá obec Meziříčko.

Žehnání koledníkům bude na Slavnost Zjevení Páně v závěru mše svaté. Při slavení se žehná Tříkrálová voda, zlaté předměty, kadidlo, křídy. Pokud si chcete vzít svěcenou vodu domů, vezměte si nádobu.

Pozvánka na poutní pobyt do Medžugorie, v čase jarních prázdnin, přichází z farnosti Radostín n/Oslavou. Pouť je na prvním místě nabízena mladým lidem. Informace na plakátě.

Duchovní obnova, která bude probíhat 1x za týden, po několik měsíců, začíná 18. 1. 2024 v Osové Bítýšce. Obnova slouží k prohloubení duchovního života, zvláště pak vztahu k Božímu slovu. Informace na plakátě.

Modlitba chvály bude ve farnosti v neděli 14. 1. v 17 hodin.

Neděli Božího slova slavíme ve farnosti 21. 1. při mši svaté a v odpoledních hodinách.

Tradiční farní ples bude v sobotu 20. ledna od 20:00. Prosíme o zapojení do organizační skupiny. Přijměte také pozvání k vlastní akci. Je to příležitost jak se mohou farníci setkat i mimo slavení bohoslužby. Organizační domluva bude v úterý v 18 hodin na faře.

Generální vikář Pavel Kafka představuje videolist brněnské diecéze: Chceme k lidem opravdu blíž. A protože bohužel nemůžeme za každým domů osobně, rozhodli jsme se sebe pozvat ke každému alespoň skrze obrazovku a zároveň diváky zveme do míst, která máme rádi my,”  https://www.biskupstvi.cz/2023-12-18-videolist-brnenske-dieceze

Na obzoru je první úsvit nového roku. Vítám ho ve jménu Pána a zasvěcuji ho Ježíšovu milujícímu srdci. Chci ho naplnit dobrou a užitečnou prací. Ať se stane rokem mé spásy a záchrany. Nový rok tedy začal. Kéž bych ho naplnil i novým životem.“ Roncalli.