aktuality od 8.10. do 15.10.2023

7 Říj

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 8. 10. do 17. 10. 2023

NE: – 27. v liturgickém mezidobí – 7:45 Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu a Mužátkovu – 9:15 Za farnost,zvláště za biřmovance – 18:00 Modlitba chvály.

PO: – 17:00 Meziříčko.

ÚT: 7:00 Za Františka a Marii Bočánkovy, 2 syny a vnuka – 18:00 Jersín. 

ST: – 18:00 Za živou a zemřelou rodinu a za dobrodince. Po mši svaté příležitost ke svátosti smíření do 19:30.

ČT: – sv. Radim – 8:30 – setkání kněží z děkanátu – Za obrácení hříšníků, pokoj ve světě a duše v očistci. – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ: – 18:00 Za Drahoslavu a Miloslava Kolouchovy a živou rodinu

SO: – 7:00 Za rodinu Škodovu, Vyskočilovu, Simonidesovu a Boží ochranu pro celou rodinu.

NE: – 28. v liturgickém mezidobí – 7:45 Za rodiče Čermákovy, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 9:15 Za farnost

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do modlitební novény před přijetím svátosti biřmování, ať společně v kostele, nebo doma jako jednotlivci.

Sbírka příští neděle je určena pro farnost, sbírka 22. října je určena na misie.

O čistotu kostela v týdnu před námi pečuje Geršov a Pustina.

Měsíc říjen je zasvěcen úctě Panny Marie Růžencové, pamatujme i doma na společnou modlitbu růžence.

Připravuje se děkanátní setkání lektorů ve Velkém Meziříčí. Termín je 28. 10. dopoledne. Setkání je určeno všem, kdo slouží při mši svaté Božím slovem, ale také i zájemcům.

Pohřeb pana Jana Sedláčka z Měřína bude v pondělí v 10 hodin z kostela ve Velkém Meziříčí a následně bude uložen do rodinného hrobu.

Ve čtvrtek proběhne v Měříně setkání kněží našeho děkanátu. Začínáme v 8:30 mši svatou, pokračujeme jednáním na faře. Přijďte nás podpořit.

Předvánoční charitativní jarmark připravujeme na třetí adventní neděli. Prosíme, zvažujte co nabídnout.

Předvánoční zastavení s Marií – obnova. Na Slavnost Panny Marie Neposkvrněné (pátek 8.12. a sobota 9.12.) S Marií putujeme k narození Krista, Spasitele. V pátek večer je pozvání zvláště pro mladé, v sobotu pro všechny.

Kalendáře a příští rok je možné zakoupit v sakristii. Cena 70 Kč.

V pondělí 9. 10. setkání v KD v Pavlínově, v 18:45, k přípravě oslavy svatého Martina.

První biřmování: Když to slyšeli, byli zasaženi v srdci a řekli Petrovi i ostatním apoštolům: „Co máme dělat, bratří?“ Petr jim odpověděl: „Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů, a dostanete dar Ducha svatého. Ti, kteří přijali jeho slovo, byli pokřtěni a přidalo se k nim toho dne na tři tisíce lidí. Vytrvale poslouchali učení apoštolů, byli spolu, lámali chléb a modlili se. Všech se zmocnila bázeň, neboť skrze apoštoly se stalo mnoho zázraků a znamení. Všichni, kteří uvěřili, byli pospolu a měli všechno společné. Prodávali svůj majetek a rozdělovali všem podle toho, jak kdo potřeboval. Každého dne pobývali svorně v chrámu, po domech lámali chléb a dělili se o jídlo s radostí a s upřímným srdcem. Chválili Boha a byli všemu lidu milí. A Pán denně přidával k jejich společenství ty, které povolával ke spáse. (Sk 2. kap)