aktuality od 18.10. do 22.10.2023

15 Říj

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 15. 10. do 22. 10. 2023

NE: – 28. v liturgickém mezidobí – 7:45 Za rodiče Čermákovy, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 9:15 Za farnost.  

PO: – sv. Hedviky – 7:00 Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Rosovu a otce Františka.

ÚT: sv. Ignáce z Antiochie – 7:00 Za rodinu Musilovu, syna, dceru, manžela, dvoje rodiče a duše v očistce – 18:00 Blízkov.

ST: – svátek sv. Lukáše, evangelisty – 14:00 pohřeb paní Růženy Večeřové z Měřína – 18:00 Za růžencové bratrstvo z Dědkova. Po mši svaté adorace příležitost ke svátosti smíření do 19:30.

ČT: – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ: – 18:00 Za rodinu Lázničkovu, Pacalovu, Necidovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci.

SO: – bl. Karel Rakouský – 7:00 Na poděkování za 40 roků společného života s prosbou o Boží požehnání do dalších roků.

NE: – 29. v liturgickém mezidobí, den modliteb za misie – 7:45 Za Jaroslava a Stanislava Simandlovy, rodiče Simandlovy a Cejnkovy – 9:15 Za farnost.  

Farní pastorační rada farnosti má tyto členy: Miloš Motyčka, Ladislav Řezníček, František Jaša st, Chlubnová Vlasta, Zachová Alena, Pacalová Hana, Hauptová Marie, Zemanová Jana, Homola Radim.  

Poděkování za dary pro farnost. Darovali jste 6 000 Kč.

Sbírka dnešní neděle je určena pro farnost.

Příští neděli slavíme den modliteb za misie, sbírka bude určena na podporu misijní činnosti církve.

Svatohubertská mše svatá bude v neděli 29. 10. v 9:15, s obvyklým programem.

Připravuje se děkanátní setkání lektorů ve Velkém Meziříčí. Termín je 28. 10. od 9:00 h. Setkání je určeno všem, kdo slouží při mši svaté Božím slovem, ale také i zájemcům. Setkání se uskuteční ve farním sále.

Oslava svatého Martina bude 11. 11. v Pavlínově. Zveme všechny farníky.  Začátek mši svatou v16 hodin. 

Společně vstupujeme do adventu. Sobota 2. prosince v 17:30 u kostela.

Předvánoční zastavení s Marií – obnova. Na Slavnost Panny Marie Neposkvrněné ((pátek 8.12. a sobota 9.12.) S Marií putujeme k narození Krista, Spasitele. V pátek večer je pozvání zvláště pro mladé, v sobotu pro všechny.

Předvánoční charitativní jarmark připravujeme na třetí adventní neděli. Prosíme, zvažujte co nabídnout.

O čistotu kostela v týdnu před námi pečuje Blízkov.

ZAPALUJME SRDCE PRO MISIE! “Prvním a hlavním zdrojem misijního poslání jsou lidé, kteří poznali vzkříšeného Krista v Písmu a v eucharistii a nesou ve svém srdci jeho oheň a ve svém pohledu jeho světlo. Oni mohou svědčit o životě, který nikdy nekončí, ani v těch nejobtížnějších situacích a nejtemnějších chvílích.”

„K misijnímu působení může přispět každý z nás: modlitbou, činností, obětováním finančních prostředků i utrpení a vlastním svědectvím. Papežská misijní díla jsou vhodným nástrojem, který usnadňuje koordinaci misijní spolupráce na duchovní i hmotné úrovni. Proto je sbírka během Světového dne misií věnována Papežskému dílu šíření víry.” (papež František)