aktuality od 3.9. do 10.9.2023

2 Zář

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 3. 9. do 10. 9. 2023

NE: – 22. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 Na poděkování za dožití požehnaného věku. Na poděkování za 30 roků činnosti Kolpingovy rodiny Měřín a za její členy a přátele.

PO: 18:00 Za Boží požehnání do nového školního roku a vedení Duchem svatým.

ÚT: sv. Terezie z Kalkaty 7:00 Za dvoje rodiče, bratra a Boží požehnání pro celou rodinu a přízeň 18:00 Pavlínov.

ST: – 18:00 Za rodinu Blažkovu, Paikovu, Čermákovu, Necidovu a duše v očistci.

ČT: – sv. Melichar Grodecký – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence

PÁ: – svátek Narození Panny 18:00 Za dceru, syna a manžela Františka, sestru, dva švagry, dvoje rodiče, rodinu Fialovu, Peroutkovu a přízeň.

SO: – 7:00 Za živou a zemřelou rodinu Zdvihalovu a duše v očistci.

NE: – 9:15 Za rodiče Štočkovy a syna, rodiče Sedlákovy a dceru, manžele Novotných a zetě Jaroslava – 11:00 Poutní slavnost v Dědkově. 18:00 Modlitba chval.

*****

Poděkování za úklid kostela skupině Měřín 2. Úklidovou štafetu přebírá Měřín 3. I čistota chrámu je vyznáním víry, že zde na tomto místě je Pán.

Poděkování všem, kdo jste minulý týden nejen žili ve farnosti, ale také svými schopnostmi, silou, ochotou, modlitbou, obětí, žili i s farností.

O Boží požehnání můžeme prosit při bohoslužbě na počátku nového školního roku, v pondělí v 18 hodin. Zveme děti, rodiče, pedagogy. Vhodné je i přijmout svátost smíření a svaté přijímání. Příležitost bude od 17. h.

Výuka náboženství ve škole začíná v pondělí 18. září. Rozvrh: 2. r. – út. 5.h.  3. r.A – po. 6. h. B – stř. 6. h.  4.r. – út. 6.h. 5.r. – stř. 8. h. 6.r. – stř. 6.h. 7.r. –út. 7.h. 8. a 9.r. – pá 0.h.   

Modlitba chvály bude i v novém školním roce druhou neděli v měsíci večer.

Poutní zájezd do Žarošic. Ještě dnes je možné se přihlásit a doplnit chybějící místa v autobuse. Dnes je poslední den. Odjezd se plánuje na 13:30 z Měřína. Návrat do Měřína 22:30.

Příprava na přijetí svátosti biřmování: V pátek na večerní mši svatou přijede o. generální vikář naší diecéze, který z pověření o. biskupa Pavla, udělí mladým tuto svátost. Po mši svaté bude na faře setkání s ním. Přijměte pozvání na mši svatou také kmotři, kteří doprovázíte mladé v přípravě a budete vydávat svědectví víry v čase následujícím.

Farnost je místní církev – společenství Božího lidu – kde se poznává, učí, žije a hlásá Boží království. Pověření k tomuto poslání jsme dostali na křtu svatém. Součástí života místní církve je ekonomická rada, které se zabývá finanční stránkou farnosti. Dále je to pastorační rada, sbor farníků, kteří se zamýšlí nad způsoby hlásání Božího království ve farnosti a životem vůbec. Tato rada se zatím nezamýšlí, protože ještě není ustanovena. Kde vzít jednotlivé lidi? První způsob je, že farník nabídne své síly a možnosti, ochotu k této službě, další, že farníci někoho ze svých řad doporučí. Další, určitou část rady si vybírá kněz. Vždy je třeba osobní souhlas jmenovaného nebo vybraného. Pohneme se z místa?

Nezapomeňme na existenci fondu puls. Připomínám, farnost odvádí za každého dospělého věřícího 490 Kč./rok. To je asi 40Kč/měsíc. Více příště.