aktuality od 27.8. do 3.9.2023

26 Srp

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 27. 8. do 3. 9. 2023

 NE: – 21. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 Za Pavla Mejzlíka a rodiče.

PO:Památka sv. Augustina, biskupa a učitele církve – 7:00 Za Václava Ekslera, živou a zemřelou rodinu.  

ÚT: Památka Umučení sv. Jana Křtitele – 7:00 Za dobrodince, obrácení hříšníků a duše v očistci 19:00 Černá.  

ST: – 18:00 Za Jana Veselého, živou a zemřelou rodinu, rodinu Teplých a duše v očistci. Po mši svaté příležitost ke svátosti smíření do 19:30 h.

ČT: – 18:00 Modlitby matek, starší skupina. 18:30 Modlitba sv. růžence

PÁ: – První pátek v měsíci   – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti, adorace, příležitost k přijetí sv. smíření – 18:00 Za rodiče Vaculovy, dvoje rodiče a Boží požehnaní pro celou rodinu.

SO: – Památka Panny Marie 7:00 Na úmysl dárce.

NE: – 22. neděle v mezidobí – 7:45 Za farnost – 9:15 Na poděkování za dožití požehnaného věku. Na poděkování za 30 roků činnosti Kolpingovy rodiny Měřín a za její členy a přátele.

Poděkování za úklid kostela skupině Měřín 1. Úklidovou štafetu přebírá Měřín 2. 

Poděkování za příspěvek do sbírky minulou neděli. Sbírka byla určena na farnost. Celkem jste darovali 23 340 Kč. 

Mše svatá na začátek školního roku – 4. 9. v 18:00.

Poutě mimo farnost: 9. září Žarošice – přihlášky do 2. září. Konec října – Stará Boleslav. Obě poutě budou za předpokladu, že se přihlásí dostatečný počet lidí do autobusu.

Pro připomenutí: SVÁTOST BIŘMOVÁNÍ. Nemyslím si, že přeháním. Příprava k přijetí svátostí biřmování se blíží ke konci. Kdybychom prošli přípravu jako nutné „zlo“, kam musím, byla by to špatná úvaha. Špatná otázka je i to, že řeknu: Co se stane, když na přípravu nepřijdu? Chci připomenout, že smyslem přípravy není všechno vědět, i když o něco více znalostí by neškodilo. Smyslem přípravy je naučit se postojům, které jsou cestou, aby mohl Duch svatý, který není násilným dobyvatelem lidských srdcí, mohl vstoupit do lidského srdce a proměňovat je. Ke známkám připravenosti patří pravidelná osobní modlitba, nedělní bohoslužba, zájem o Boží věci, mít živý vztah s Bohem, touhu jít a žít společně s farní rodinou. Průvodci nejen v době přípravy na přijetí svátosti jsou kmotři. Pomáhají slovem, příkladem, modlitbou. Chci vás povzbudit, kmotři, starší bratři a sestry ve víře. Prosím, dělejte to. Děkuji.