aktuality od 15.3. do 22.3. 2015

16 Bře

 Čtvrtá neděle postní

Myšlenka z neděle: Nekonečně milosrdný Bůh nás miloval svou velikou láskou, a když jsme byli mrtví pro své hříchy, přivedl nás k životu zároveň s Kristem. Milostí jste spaseni! 

Úmysly mše svatých:
Ne: 8:00 –
Za Marii Doležalovu, bratra, 2 rodiče a zemřelou přízeň/Na úmysl dárce 10:30 za farníky 14:00 – křížová cesta
PO:
7:00 – Za Josefa a Jaroslavu Doležalovy a celou přízeň/Za rodiče Nožičkovy a dceru Růženku 18:00 Jersín
Ú
T: 7:00 – Za rodiče Jurkovy, dceru, rodiče Pažourkovy, za MUDr Jiřího Fabíka a syna
ST: 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za Jiřího Klímu, živou a zemřelou rodinu/Za rodiče Nožičkovy a dceru Růženku
ČT: Slavnost sv. Josefa 18:00 – Na poděkování za dožití požehnaného věku s prosbou o Boží ochranu pro celou rodin
PÁ: 17:30 Křížová cesta 18:00 – Za Boženu a Ludvíka Peksovy, 2 rodiče, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka a přízeň/Za Josefa a Annu Pechovy a za živou a zemřelou přízeň
SO: 7:00 –  Za rodiče Klímovy, Markovy a celou přízeň/Za rodiče Zachovy, syna Karla, živé a zemřelé příbuzné/Za Josefa Chlubnu a celou živou a zemřelou rodinu 10:00 pohřeb Marie Fialové z Chlumku 14:00 – pohřeb Anny Landsmanové z Meziříčka
NE: 8:00 – Za Josefa Zemana, 2 rodiče, Boží pomoc a ochranu pro rodinu, za Josefu Rychlou a duše v očistci /Na úmysl dárce 10:30 – za farníky 14:00 Křížová cesta

                  Oznámení pro farnost Měřín

Děkujeme všem, kdo jste jakýmkoli způsobem přispěli k průběhu pobytu našich bohoslovců s otcem biskupem v naší farnosti.
Děkujeme za dary do sbírky dnešní neděle, která je určena na splacení dluhů naší farnosti.

Úklid kostela zajišťuje Nová Zhoř, následovat bude Pustina.

Společně se modlíme: Za akutně nemocné, ostatní nemocné, ale také s nemocnými v pondělí v 18:00 h, pátek křížová cesta. Za obrácení hříšníků a mír na celém světě – středa křížová cesta. Za nová kněžská a řeholní povolání – čtvrtek – adorace před mši svatou. Na úmysly můžeme pamatovat i celý den.

Modlitby matek v postní době probíhají následovně: první setkání je po křížové cestě, druhé v 18:00 h večer. Zvolte si čas, který vám vyhovuje.

Prosíme, nahlaste nemocné, rádi je příští týden navštívíme.

Předesíláme, svátost smíření před velikonočními svátky bude v úterý Svatého týdne od 13. hodin.

Brigáda na faře: V sobotu od 8:00 h bude brigáda na faře. Je třeba začít s otloukáním staré omítky a udělat přípravy ke zhotovení nové fasády. Prosíme, přijďte aspoň na chvíli. Opravu bychom měli dokončit do farní pouti. Děkujeme.
Pro informaci – pokračujeme na obnově kaple Panny Marie.  Začínají se vyrábět nová okna, opravovat dveře, probíhají přípravné práce na zhotovení nové vazby, sanktusníku i střešní krytiny.

Odjezd autobusu na setkání mládeže kolem diecézního biskupa bude v sobotu před Květnou nedělí v 6:30h příspěvek na cestu je 100 Kč. Prosíme, nahlaste se!