aktuality od 8.3. do 15.3 2015

8 Bře

 Třetí neděle postní 

Myšlenka z neděle: Hospodine, Bože zástupů, obnov nás, ukaž jasnou tvář a budeme zachráněni!  Žl 80,20

Úmysly mše svatých:
NE: 8:00 –
Za Josefa Tomana a duše v očistci/Za Františku Krejčovu a manžela 10:30 – za farníky 14:00 křížová cesta.
7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Urbánkovu, Zachovu a duše v očistci/Za rodiče Jonášovy, Smejkalovy, živé a zemřelé příbuzné a duše v očistci/Za Antonína Chalupu a rodiče, Marii Čížkovu a rodiče a Vlastimila Šoba
ÚT: 7:00 Za Františka Zemana, P. Antonína Zemana, rodiče a děti
ST: 17:30 – Křížová cesta 18:00 – Za Blaženu a Františka Krulovy, Marii a Františka Krejčovy a bratra Františka/Za Marii Doležalovu, manžela a syna
ČT: 7:00 – Za rodiče Sedlákovy, syna Františka, rodiče Vávrovy a syna Josefa 17:00 Meziříčko – s udělováním svátosti nemocných
PÁ: 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Jašovu, Dohnálkovu a Čermákovu/Za Františka Kadlece, bratra a rodiče, rodiče Simonidesovy, bratra, snachu, sestru, švagra a duše v očistci. 18:45 Křížová cesta
SO: 8:00 –  Za Marii a Jana Šanderovy/Za živé a zemřelé členy Matice Velehradské
NE: 8:00 – Za Marii Doležalovu, bratra, 2 rodiče a zemřelou přízeň/Na úmysl dárce 10:30 za farníky

Další oznámení 

Děkujeme za mimořádné dary pro farnost 2000 Kč.
Příští neděli bude pravidelná měsíční sbírka na splacení dluhů farnosti.

Úklid kostela zajišťuje Milíkov, následovat bude Nová Zhoř.       

Společně se modlíme: Za akutně nemocné, ostatní nemocné, ale také s nemocnými v pondělí v 18:00 h, pátek křížová cesta. Za obrácení hříšníků a mír na celém světě – středa křížová cesta. Za nová kněžská a řeholní povolání – čtvrtek – adorace před mši svatou. Na úmysly můžeme pamatovat i celý den.

V pátek bude Křížová cesta po mši svaté. Vycházet budeme z kostela a naše cesta povede ke třem křížům na hřbitově. Chceme při ní prosit za milost obrácení, odpuštění hříchů celé farnosti, za spásu nesmrtelných duší.

Biskup Vojtěch a bohoslovci brněnské diecéze v naší farnosti. Kdy? O víkendu od pátku 13. 3. do neděle 15. 3. S věřícími naší farnosti se setká otec biskup v neděli při ranní mši svaté, po které bude následovat beseda s farníky. Kdo chce při zajištění pobytu jakýmkoli způsobem pomoci, přihlaste se u paní Bublánové nebo na faře. Děkujeme.

Společné udělování svátosti nemocných bude v sobotu 14. 3. při mši svaté. Přistoupit k této svátosti mohou všichni nemocní, a také staří lidé, kteří prožívají zdravotní těžkosti spojené se stářím. Nemocní, na přijetí svátosti se připravte i přijetím svátosti smíření. Prosím, přihlaste se v sakristii.

Květná neděle se stává v katolické církvi dnem mládeže. Historie těchto dnů začíná v roce 1985, kdy papež Jan Pavel II. pozval mladé do Říma. Současně vyzývá, aby se mladí shromažďovali kolem biskupa ve svých diecézích. Papež vidí ve shromažďování, biblické pokračování události vjezdu Ježíše do Jeruzaléma, příležitost přidat se k Ježíši, následovat ho, společně prožít radost z víry.

Setkání mládeže kolem Krista s diecézním biskupem proběhne v sobotu před Květnou nedělí. Mladí, máte pozvání. Autobus z Měřína pojede v 6:30 h.