Aktuality v týdnu od 22.3. do 29.3.2015

21 Bře

  Pátá neděle postní

Myšlenka z neděle: Jestliže chceme být tam, kde je Kristus, nepřehlédněme cestu k přebývání s ním. Je to služba a následování. 

Úmysly mše svatých:
Ne: 8:00 –
Za Josefa Zemana, 2 rodiče, Boží pomoc a ochranu pro rodinu, za Josefu Rychlou a duše v očistci /Na úmysl dárce 10:30 – za farníky 14:00 Křížová cesta
PO: 7:00 – Za Františku Jedounovu, celý rod a duše v očistci/Za dobrodince a za nemocné ve farnosti/Za Marii Doležalovu, manžela a syna
ÚT: 7:00 – Za Bohumíra a Marii Kučerovy a duše v očistci
ST: 18:00 – Za Jaroslava Kadlece, 2 rodiče, zemřelé děti, Mons. Josefa Stejskala a duše v očistci/Za Marii Hrůzovu, manžela a celou rodinu
ČT: 7:00 – Za rodiče Zachovy a Procházkovy 17:00 – Černá
PÁ: 17:30 Křížová cesta 18:00 – Za rodinu Kukučkovu, celý rod a duše v očistci/Na úmysl dárce
SO: 7:00 –  Za živou a zemřelou rodinu Necidovu, Chlubnovu, Jindřichovu, Kostkovu a přízeň/Za rodiče Knozovy a tetu Svatku
NE: 8:00 – Za farníky/Na úmysl dárce 10:30 – Za Františka Padalíka, syna, dceru, 2 rodiče, švagra a Boží ochranu pro rodinu 14:00 – Křížová cesta

                      Další oznámení

Děkujeme za dary do sbírky minulou neděli, která byla určena na splacení dluhů farnosti. Darovali jste 38 200 Kč.
Děkujeme také za mimořádné dary na stejný účel v celkové částce 20 000 Kč   

Na všechny dobrodince, kteří pomáháte farnosti – církvi modlitbou, obětí, brigádami i finančními dary, a také na všechny nemocné, budeme zvláště pamatovat při mši svaté v pondělí ráno.  

Týden modliteb za mládež: od neděle 22.3. do 29.3. 2015  se připojujeme k celé církvi a modlíme se za mládež.
Společně se modlíme: Za akutně nemocné, ostatní nemocné, ale také s nemocnými v pondělí v 18:00 h, pátek křížová cesta. Za obrácení hříšníků a mír na celém světě – středa modlitba růžence. Za nová kněžská a řeholní povolání – čtvrtek – adorace před mši svatou. Na úmysly můžeme pamatovat i celý den.
Modlitby matek v postní době probíhají následovně: první setkání je po křížové cestě, druhé v 18:00 h večer. Zvolte si čas, který vám vyhovuje.

V týdnu navštívíme nemocné. Návštěvy dle domluvy. Pokud víte ještě o někom, kdo by uvítal návštěvu a službu kněze, nahlaste to v sakristii.

Předesíláme, svátost smíření před velikonočními svátky, bude v úterý Svatého týdne od 13. do 17:30 hodin. Prosíme, využijte tuto příležitost, kdy zde bude až 8 kněží. Vy, kteří jste odpoledne v práci, využijte čas v pondělí Svatého týdne po ranní mši svaté do 9:00 hodin.
Připravme se dobře k přijetí sv. smíření. Velikonoční svátky bez této svátosti by byly jako Ježíšova cesta bez vzkříšení.

Ve středu po mši svaté promítneme na faře film, který nám může pomoci
k postnímu zamyšlení i jako příprava na svátost smíření a velikonoční svátky.

Odjezd autobusu na setkání mládeže kolem diecézního biskupa bude v sobotu před Květnou nedělí v 6:30h příspěvek na cestu je 100 Kč. Prosíme, nahlaste se.

 Úklid kostela zajišťuje Pustina, následovat bude Blízkov.