aktuality od 21.5. do 28.5.2023

20 Kvě

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 21. 5. do 28. 5.

NE 7. velikonoční neděle – 9:15 – Za Františka Pokorného a rodiče, Za Marii a Josefa Kalinovy, dvoje rodiče, Annu a Jaroslava Urbanovy, živou a zemřelou přízeň – 11:00 Poutní slavnost v Geršově

PO – sv. Rity – Probíhá novéna v Slavností Seslání Ducha svatého

ÚT – 17:30 Májová pobožnost, novéna před Slavností Seslání Ducha svatého – 18:00 Za Vladimíra Krejčího a syna Vladimíra. 

ST – 18:00 Májová pobožnost, novéna před Slavností Seslání Ducha svatého.
ČT- 17:00 Modlitby matek 17:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ – sv. Filip Neri – 17:30 Májová pobožnost, novéna  – 18:00 Za Karla Peterku, živou a zemřelou rodinu

SO – 7:30 Za rodiče Hanzlíkovy, Bublánovy, bratra Jiřího a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje 20:00 Svatodušní modlitební vigilie

NE – Slavnost Seslání Ducha svatého – 7:45 Za modlitby matek a jejich úmysly 9:15 – Za Annu a Františka Syslovy, Vladimíra Krejčího – 15:00 májová pobožnost u kaple ve Valše. Při dobrém počasí bude i občerstvení. Setkání můžeme pojmout jako farní odpoledne.

*****

Poděkování za dary do sbírky minulou neděli, která byla určena na podporu pronásledovaných křesťanů. Celkem jste darovali 18 350 Kč. Dnešní sbírka je určena pro farnost, sbírka příští neděle je určena na charitativní účely.

Poděkování všem, kdo jste přišli prosit Pána Boha o příhodné počasí pro zemskou úrodu.

Poděkování mladým, kteří se účastnili diecézního setkání mládeže v Žarošicích.

Poděkování všem, kdo jste přišli oslavit Den matek a kdo jste oslavu připravovali.

Ustanovení pastorační rady: V každé farnosti působí dva poradní sbory, které se spolu s knězem podílí na životě farnosti, ať v oblasti ekonomické, tak pastorační činnosti. Ve farnosti již dlouhodobě ekonomickou rada působí. Ustanovení pastorační rady nás čeká. Pastorační rada se zabývá otázkou, jak dnes v tomto prostředí žít jako křesťané, jakým způsobem žít a hlásat evangelium, jaké prostředky a způsoby je možné využít. Pastorační rada by měla být tvořena z lidí jednotlivých generací, vhodné je i zastoupení jednotlivých obcí farnosti. Prosím, abyste na kolenou nad jmény přemýšleli. Blíží se čas, kdy poprosím o vaše návrhy.

První svaté přijímání dětí bude ve farnosti 4. června. Udělení svátosti biřmování se připravuje na počátek října.

Slavnost Těla a Krve Páně –  Božího Těla bude v neděli 11. června. Ve stejný den proběhne i poutní slavnost v Černé.      

Kněžské a jáhenské svěcení:  V sobotu 17. 6. 2023 při bohoslužbě v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně v 9 hodin udělí brněnský biskup Pavel Konzbul, kněžské a jáhenské svěcení. Kněžské svěcení přijme jáhen brněnské diecéze Ing. Tomáš Zámečník z farnosti Brno – Bystrc. Jáhenské svěcení přijmou bohoslovci Lukáš Janoušek, DiS. z farnosti Moravské Budějovice, Milan Pazdera z farnosti Křižanov.

Představme si, že bychom měli možnost se před smrtí pomodlit před svými nejbližšími. Mohli bychom v modlitbě říct: Otče, dokončil jsem dílo, které jsi mi svěřil. Nebo bychom museli smutně říct: Otče, svůj život jsem zbabral, jak se dalo? Dokud žijeme, vždy je šance věci změnit.

„Přijď Duchu svatý a obnov tvář země – i nás.