aktuality od 14.5. do 21.5.2023

13 Kvě

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 14. 5. do 21. 5.

 NE – 6. velikonoční neděle – 9:15 – Za Josefa a Věru Dohnalovy, Miroslava Dohnala, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci – 11:00 Poutní mše svatá v Meziříčku.

PO – 7:00 Za Jana Peterku, rodiče Mrázovy, rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci – 18:00 Jersín.

ÚT – Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, patrona naší země 7:00 Za rodiče Tomanovy a Nožičkovy, švagrovou a duše v očistci.

ST – 17:30 Májová pobožnost – 18:00 Za Vlastu a Františka Kohlovy, rodiče, sourozence a příbuzné.  

ČT- Slavnost Nanebevstoupení Páně 18:00 Modlitba sv. růžence. 18:30 Za rodiče Ekslerovy, Maršálkovy, Vodičkovy a celou živou a zemřelou rodinu.

PÁ – 17:30 Májová pobožnost  – 18:00 Za Amálii Doležalovu, manžela, sourozence, rodiče a duše v očistci.

SO – Památka Panny Marie – 18:00 Za Hedviku a Stanislava Plašilovy, Marii a Františka Vaňkovy a celou přízeň.

NE – 7. velikonoční neděle – 9:15 – Za Františka Pokorného a rodiče, Za Marii a Josefa Kalinovy, dvoje rodiče, Annu a Jaroslava Urbanovy, živou a zemřelou přízeň – 11:00 Poutní mše svatá v Geršově

*****

Mše svatá pro mládež je v pátek v 18 hodin.

 Události neděle: Slavíme Den matek. Program: 14:00 májová pobožnost, setkání s nebeskou Matkou. 14:30 Besídka dětí na faře a následné posezení.

Den modliteb za pronásledované křesťany. Pomáháme bratřím a sestrám ve víře především modlitbou.

Putujeme na Dědkovskou horu a prosíme o příhodné počasí, aby Pán požehnal zemské úrodě. Modlíme se slovy žalmu: „Oči všech v tebe doufají Hospodine a ty jim dáváš pokrm v pravý čas. Otvíráš svou ruku a sytíš vše živé s laskavostí.“ Program: 15:00 setkání u kaple v Dědkově, 15:30 modlitba na Dědkovské hoře.  

Pouť Nového Jeruzaléma je v úterý 16. května v Novém Veselí. Hl. celebrant a kazatel: biskup Mons. ThLic.Ing. Zdenek Wasserbauer ThD., generální vikář Arcidiecéze pražské. Začátek v 18 hodin.

28. května v 15 hodin Májová pobožnost u kaple ve Valše. Při dobrém počasí bude i občerstvení. Setkání můžeme pojmout jako farní odpoledne.

Slavností Nanebevstoupení Páně začínáme duchovní přípravu na slavnost Seslání Duch svatého. Letnice znamenaly pro apoštoly a vše shromážděné proměnu. Tento den se považuje za narozeniny církve. Připojit se můžeme jakoukoliv modlitbou k Duchu svatému, velmi přínosná je modlitba společná. V předvečer slavnosti proběhne v kostele modlitební vigilie. Začátek ve 20 hodin.

Sbírky v měsíci květnu: Dnešní sbírka je určena na pomoc pronásledovaným křesťanům. Sbírka příští neděle (21.5.) je určena pro naši farnost, v neděli následující (28.5.) je na charitativní účely. 

Kněžské a jáhenské svěcení:  V sobotu 17. 6. 2023 při bohoslužbě v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně v 9 hodin udělí brněnský biskup Pavel Konzbul, kněžské a jáhenské svěcení. Kněžské svěcení přijme jáhen brněnské diecéze Ing. Tomáš Zámečník z farnosti Brno – Bystrc. Jáhenské svěcení přijmou bohoslovci Lukáš Janoušek, DiS. z farnosti Moravské Budějovice, Milan Pazdera z farnosti Křižanov.

Modlitba díkůvzdání za mateřství Díky tobě, milý Pane, za dar mateřství. Je to důstojné a požehnané povolání. Pane, často zapomínáme, jak velice nám věříš, když svěřuješ své drahocenné děti do naší péče. Prosíme tě, pomoz nám, abychom vždy uměly docenit poslání matky. (Zdroj MM)