aktuality od 23.4. do 30.4.2023

22 Dub

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 23. 4. do 30. 4.

NE 3. velikonoční neděle 7:45 – Za rodiče Simonidesovy, dvoje rodiče a duše v očistci 9:15Za farnost.

PO – sv. Jiřího, mučedníka – 7:00 Za rodiče Moravovy, dvoje rodiče a duše v očistci – 18:00 Meziříčko

ÚT – Sv. Marka, evangelisty 7:00 Za Bohuslava Zachu, dvoje rodiče, sourozence a duše v očistci – 18:00 Černá.

ST – 18:00 Za rodinu Hnízdilovu, Mrázkovu, Šanderovu, Šplíchalovu, Urbanovu a Vrábelovu.

ČT- 17:00 Modlitby matek 17:30 Modlitba sv. růžence.

PÁ – Sv. Ludvíka Marie Grigniona – 18:00 Za Jana Hejla, celou živou a zemřelou rodinu.

SO – Svátek sv. Kateřiny Sienské, panny a učitelky církve 7:30 Za Jaroslava Kadlece, vnučku Marušku, dvoje rodiče a duše v očistci.

NE 4. velikonoční neděle- Den modliteb na nová duchovní povolání – 7:45  Za Karla Kašpara a rodiče, rodinu Večeřovu, Navrátilovu a duše v očistci.
9:15 Za farnost.

*****

Poděkování všem, kdo jste se v pondělí zapojili do adoračního dne farnosti a dne vzájemných modliteb za nová duchovní povolání.

Poděkování všem, kdo jste slavili neděli Božího milosrdenství.

Poděkování všem, kdo se modlíte na úmysly nového Jeruzaléma, zde v kostele, na vesnicích před obrazem Panny Marie nebo při osobní modlitbě.   

Aby náš kostel čistotou jen zářil, to je věcí nás všech. Aby nově zazářil, o to se starají někteří z nás. V týdnu před námi se postará skupina z Černé.

V týdnu před námi se modlíme za nová duchovní povolání. Modlitby vyvrcholí příští neděli. Spojme se v modlitbě s ostatními křesťany na celém světě. Modleme se i za naše rodiny a děti. Texty k zamyšlení a modlitbě na internetových stránkách farnosti.

Kaple sv. Terezie z Lusieux v Geršově – pokračování
2. června 1929 se konala slavnost svěcení. Pozván byl kazatel z Brna, regens alumnát D. Karel Skoupý, tři místní kněží přivedli velké procesí z Měřína, přišli také pavlínovští s hudbou, p. farář Horák z Uhřínova přivedl procesí a zúčastnil se i pan katecheta Procházka z Velkého Meziříčí. Po nádherném kázání byla kaplička posvěcena, vykonána pobožnost k sv. Terezičce a písní, kterou dal pan farář k té příležitosti natisknouti, byla slavnost ukončena.
První děvčátko, které se po slavnosti v Geršově narodilo, dostalo při křtu svatém jméno Terezie – první ve farnosti.
V Geršově se dosud zvoní ručně – „po chalupách“. Nový zvon byl ulit v roce 1968 v Blížkovicích od zvonařů Rudolfa Manouška a Gabriela Knose. Je ze zvonoviny a má průměr 47 cm.  Na zvonu je napsáno: „Svatá Terezičko, vypros mír našim dnům.“ Zvon byl posvěcen a následně zavěšen při slavnosti 21. října 1968.