aktuality – Svatý týden

2 Dub

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 24. 4. do 9. 4.

NE – Květná neděle, vstupujeme do Svatého týdne – 7:45 Za farnost – 9:15Mše sv. se zaměřením na děti, Na úmysl dárce – 14:30 Křížová cesta

PO – 7:00 Za Richarda Čermáka, rodiče, bratra Ladislava a duše v očistci.

ÚT 7:00 Za Marii Doležalovu, sestru, bratra, dvoje rodiče a zemřelou přízeň. Zpovědní služba: 7:45 – 8:30, odpoledne 13:00 – 17:00 více kněží.

 ST – 7:00 Za rodiče Melkovy, dceru, živou a zemřelou rodinu, Julii Procházkovu a Anastázii Fialovu.

ČT- Zelený čtvrtek18:30 Za kněze a nová kněžská povolání. Po mši svaté následuje celoroční adorace v Getsemanské zahradě. 

PÁ – Velký pátek – 7:00 Modlitba církve 18:00 Velkopáteční obřady.

SO Bílá sobota – 7:00 Modlitba církve – 22:00 Velikonoční vigilie, Za Karla Pacala, syna Davida, celý rod a duše v očistci a Karla Lázničku.

NE – Slavnost Zmrtvýchvstání Páně – 7:45 Za živou a zemřelou rodinu Matějíčkovu, Hammerovu a Švandovu – 9:15Za farnost14:00 Te Deum a svátostné požehnání

*****

Aby náš kostel čistotou jen zářil, to je věcí nás všech. Aby nově zazářil, o to se starají někteří z nás. Ve svatém týdnu skupina z Meziříčka. Děkujeme.

Po celý půst jsme se s církví připravovali na svátky smrti a vzkříšení našeho Pána. A dnes začínáme Svatý týden. Průvodem s ratolestmi nechceme jenom vzpomínat na Kristův slavný vjezd do Jeruzaléma, ale především chceme vyznat, že Kristus je náš Vykupitel a Pán. Chceme mu jít vstříc celým svým životem a radostně volat: Požehnaný ten, který přichází ve jménu Hospodinově! /liturgie/

Bezprostřední příprava na slavení velikonočních svátků je přijetí svátosti smíření. V naší farnosti bude příležitost 4. dubna od 13. do 17. hodiny, za účastí cizích zpovědníků. Příležitost je i před každou mši svatou. Přehled zpovědní služby v děkanství je vyvěšena na nástěnce pod věží. Prosím, zjistěte si konkrétní časy, neboť oproti loňskému roku neplatí, takto to vždycky bývalo!

Svátost smíření není totéž jako setřít prach z povrchu nábytku. Je třeba zajet na hlubinu. Prosím věnujme čas přípravě. Ve svátosti smíření nejde o to, abychom řekli Bohu, co si o sobě myslíme, jak se vidíme, ale o to, jak nás vidí Bůh, jak Boha milujeme a jak toužíme růst v lásce k němu i druhým. Vyprošujme si milost pravdivého pohledu na tuto svátost, také bolest duše nad spáchanými hříchy.

Po celý čas slavení velikonočních svátků bude sbírka na potřeby farnost.

Náš kostel je otevřen k modlitbě téměř každý den. Je elektronicky střežen, proto prosíme, nevstupujte za zábranu. Při slavení velikonočních svátků bude otevřen pro plný vstup ve čtvrtek po obřadech a celou noc. Proč? Protože jsme zaslechli Ježíšovu prosbu: „Zůstaňte zde a bděte se mnou, bděte a modlete se, bděte a proste.“ Prosím, zapište se na arch, na jednu hodinu minimálně dva. Přicházet můžeme, jak jsme již zvyklí. V pátek bude možnost k plnému vstupu od 8:00 do 16:00 – pokud budeme napsaní, jinak vstup do kostele částečný. Na Bílou sobotu bude vstup od 8:00 do 15:00.  

Přineste si pokrmy k požehnání o velikonočních svátcích.

Pašijové hry ve Žďáře nad Sázavou – úterý 4. dubna ve 20 hodin.

Ať nás Pán požehná, abychom slavili události svatého týdne s velkou láskou, aby se Boží milosrdenství vylilo na celý svět.