aktuality od 29.1. do 5.2.

29 Led

POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU OD 29. 1. do 5. 2. 2023

NE – 4. neděle v mezidobí – 7:45 Za manžela Františka Sýkoru, živou a zemřelou rodinu – 9:15 Za farnost

PO – 7:00 Za Josefa Staňka, rodiče Peterkovy, Josefa a Josefku Peterkovy.

ÚT sv. Jana Boska –  7:00  Za nová duchovní povolání a za rodiny17:00 – Černá – 17:00 Modlitby Matek mladší skupina.  

ST – 18:00 – Za živou rodinu Dvořákovu, Rousovu, Boží požehnání a ochranu Panny Marie. Příležitost ke svátosti smíření do 19:30.

ČT – Uvedení Páně do chrámu. 17:00 – Modlitba matek starší skupina – 17:30 Modlitba růžence. 18:00 Na poděkování Pánu Bohu.

PÁ – sv. Blažeje – první pátek v Měsíci – 17:00 Výstav Nejsvětější svátosti a příležitost ke svátosti smíření – 18:00 Za Františka Sedláka a Bohumíra Sedláka.

SO – První sobota v měsíci – 7:30 Za Marii Sedláčkovu, manžela, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

NE – 5. neděle v mezidobí – 7:45 Za rodiče Havlíčkovy, Smejkalovy, živé a zemřelé rodiny – 9:15 Za živou a zemřelou rodinu Janečkovu a duše v očistci.

*****

O čistotu kostela se v týdnu před námi postará skupina z Černé.

Poděkování za vaše dary do sbírky minulou neděli, která byla určena na bible. Celkem jste darovali 16 720 Kč.

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do předvánočního Jarmarku. Částka 57000 Kč putuje ve prospěch Charitního domácího hospice BARBORKA a ve prospěch adopce na dálku. Finanční částka je rozdělena pro adoptované děti a jednoho bohoslovce, také na dárky k vánocům a nezbytně potřebné věci.

Z dopisu adoptované: Jsem Sanjani. Mám se dobře. Jak se máte vy? Myslím, že se máte dobře. Děkuji Vám za váš dopis. Přečetla mi ho sociální pracovnice. Poskytl mi mnoho informací o vás. Chodím do šesté třídy. Udělala jsem zkoušky FA-1 a FA-2. Postoupila jsem. Mám ráda předmět kannada. (lokální jazyk) Moje mladší sestra Pranthi chodí do druhé třídy. Učí se velmi dobře. Ráda hraju hru karambol. Dne 15. srpna jsme hostili vlajku. K jídlu jsme dostali sladkosti. Na svátky Dasara jsme ve škole dostali domácí úkoly. Hrála jsem hru lagori. Prázdniny jsem strávila velmi šťastně. Doma jsme slavili svátek Deepavali. Zapálili jsme olejové lampy a odpálili petardy. Ještě dostanu dárek k Deepavali. Přeji vám veselé Vánoce a šťastný nový rok.

Nově adoptovaný: Jmenuji se Bruno, je mi 22 let. Prý jsem kultivovaný, zdvořilý a zbožný. Jsem společenský, mám mnoho přátel. Hovořím pěti jazyky. Ve volném čase sportuji, k mým zálibám patří fotbal a atletika, také rád jezdím na kole. Během bohoslužeb ministruji, od dětství se mi to líbilo. I proto jsem vstoupil do semináře, abych v budoucnu mohl sloužit bohu jako vysvěcený kněz. Dříve adoptované děti: Sanjani Ganapati a Rasul Samiri.