aktuality od 28.11. do 5.12.2021

28 Lis

Bohoslužby v týdnu od 28. listopadu do 5. prosince 2021

Neděle – První adventní neděle 7:45 Za Marii Doležalovu, manžela a Josefa Procházky. 9:15 Za rodinu Moravovu

Pondělí – 17:00 – Blízkov.

Úterý – svátek sv. Ondřeje 7:00 Za Josefa Fraňka, rodiče Peterkovy a duše
v očistci 17:00 –Modlitby matek – mladší skupina 17:00 Černá

Středa – sv. Edmunda Kampiána 18:00 – Za Karla Vítka, rodiče Kohlovy
a Jana Kubíka.

Čtvrtek – 17:00 Modlitba růžence 17:30 Modlitby matek.

Pátek – sv. Františka Xaverského – první pátek v měsíci – 17:00 – Výstav Nejsvětější svátosti, osobní modlitba, příležitost k přijetí svátosti smíření 18:00 – Za Ludvíka Vidláka, manželku, rodiče a Annu Vidlákovu.

Sobota – 6:00 – Roráty – Za Antonína Přibyla, 2 rodiče a duše v očistci.

Neděle – Druhá adventní neděle 7:45 Za farnost 9:15 Za Leopolda Sedláčka, manželku, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

*****

Ať Pán, který přijde ve své slávě, žehná vám i vašim rodinám
a přivede k radostnému setkání s ním.

Poděkování všem, kdo jste přispěli minulou neděli do sbírky. Celkem jste darovali 24 210 Kč. Poděkování i za další dary pro farnost ve výši 5000 Kč

Úklid kostela zajišťuje skupina Pavlínov 2. Kéž dobrý Bůh odmění vaši starost o čistotu chrámu.

Volíme pastorační radu, návrhy odevzdejte do schránky u sv. Antonína. Setkání těch, kdo se chtějí zamýšlet na životem církve, hlásáním evangelia v dnešním světě, bude ve středu 15. 12. po mši svaté. Otázky k tématu jsou na stolku v krabičce.

Předvánoční Jarmark bude 3. adventní neděli dopoledne. Nabídněte své výrobky. Od příštího týdne budou v kostele výrobky, které zůstaly z minulých roků.

Přijměte pozvání k prožívání adventu! Adventní doba není nějaký maraton, který musíme projít, či proběhnout, není to bezduché plnění úkolů, či něčeho navíc. V adventní době máme znovu objevit Boží lásku, přijmout ji a posílit naši lásku k Bohu i lidem. Děti mají úkoly, které vychází z nedělního evangelia, vyzvedněte si je v sakristii. Můžeme přijmout tuto cestu dětí, totiž společnou modlitbu u adventního věnce. Společnou modlitbou roste a upevňuje se společenství. Vhodné je doplnit setkání četbou Písma svatého.  Můžeme také zvolit společnou přípravu na oslavu Panny Marie Neposkvrněné a sv. Josefa. Začínáme v úterý 30. 11. a končíme 8. 12.

Novéna – příprava na oslavu Panny Marie Neposkvrněné a sv. Josefa.

Společně ji můžeme vykonat například u adventního věnce. Můžeme si zvolit jakoukoli modlitbu k Panně Marii a sv. Josefu. Maria je Boží odpovědí na první hřích, je ženou, která dostala moc nad zlem. Josef je ten, který chrání Boží dílo, neotálí s přijetím toho, co mu Bůh sděluje. Je to muž mlčení, naslouchání a činu. Doporučená modlitba: Anděl Páně – Zdrávas Maria –  Maria, beze hříchu počatá, oroduj za nás, kteří se k tobě utíkáme – Svatý Josefe, ochránce Božího díla, svaté rodiny, církve, našich rodin, oroduj za nás! Pán Ježíš nám říká: vzpřimte se, zdvihněte hlavu, neboť vaše vykoupení se přiblížilo. Advent je čas požehnaný, žijme ho s vědomím, že i my jsme požehnaní.