aktuality od 7. do 14.11. 2021

7 Lis

Bohoslužby v týdnu od 7. do 14. listopadu 2021

Neděle – 32. neděle v mezidobí 7:45 Za zemřelé rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živé a zemřelé rodiny a duše v očistci 9:15 – Za Jaroslava a Františka Šlechtického, rodiče, Marii Březkovu a duše v očistci

Pondělí – Svátek Posvěcení Lateránské baziliky 7:00 – Za Ludmilu Zemanovu, rodiče, sourozence a celou rodinu Zemanovu.

Úterý – Mše svatá ve farnosti není 17:00 – Modlitby matek – mladší skupina na faře.

Středa – sv. Lva Velikého 14:00 – pohřeb paní Marie Králové z Blízkova.

Čtvrtek – sv. Martina 18:00 Modlitba růžence 18:30 Modlitby matek.

Pátek – sv. Josafata – 14:00 – Pohřeb pana Jana Kučery z Geršova 18:00 – Za Marii Horákovu, manžela Oldřicha, její rodiče Jana a Marii Markovy.

Sobota – sv. Anežky České 7:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče a duše v očistci.

Neděle – 33. neděle v mezidobí 7:45 Za farnost 9:15 – Za Františka Pokorného, rodiče, Marii a Josefa Kalinovy, rodiče Urbanovy a zemřelou přízeň. 18:00 – Modlitba chvály.

*******

Poděkování všem za dary pro farnost v celkové výši 4 000 Kč.

Úklid kostela zajišťuje obec Blízkov. Po výmalbě kostela, kdy byl úklid realizován, jak bylo třeba, se vracíme k zaběhnutému pravidlu. Přejeme si, aby bylo dost těch, kdo se bude starat o čistotu našeho chrámu.

Poděkování obci Pavlínov za opravu kaple Panny Marie Bolestné a kaple svatého Jana Křtitele. Poděkování všem organizátorům z Pavlínova za přípravu a průběh žehnání kaplí, které se uskutečnilo v sobotu. Poděkování všem, kdo se účastnili.   

Bohoslužby v čase zvyšujícího se výskytu viru Covid 19, probíhají standartním způsobem, v obvyklém čase. Na bohoslužbách neplatí omezení očkováním nebo různými testy. Je pouze třeba, aby účastníci měli chráněny dýchací cesty respirátorem. Týká se to také bohoslužby pohřební. Prosím, sdělte si tuto informaci mezi s sebou.

Udělování svátosti křtu dětem bude v sobotu 20. 11. v 11 hodin.

Pravidelný farní jarmark, kdy výnos putuje na podporu Adopce na dálku a charitativní činnost, bude 3. Adventní neděli dopoledne.  

V každé farnosti, pokud je to možné, má působit kromě ekonomické rady, také pastorační rada. Jedná se o poradní sbor, který se zabývá možnostmi hlásání evangelia ve farnosti. Do této rady jsou někteří členové jmenovaníknězem farnosti, další jsou navrženi věřícími ve farnosti. Tuto radu je třeba vytvořit. Prosím popřemýšlejte o vhodných kandidátech do počátku doby adventní.

Zájemce zveme ke společné diskusi na navržená témata, v rámci synody. Bližší informace příště.

Milosti určené pro duše v očistci je možné získat do konce listopadu. Využijme tuto příležitost.

Boh nie je mrtvy – evangelizační projekt. Společný autobus našeho děkanství do Ostravy na tento program připravujeme na 20. 11. 2021. Odjezd v 15 hodin. Více na plakátě a https://godzone.sk/ Ze stránek organizátorů:  Godzone tour je evanjelizačné turné projektu Godzone, ktoré je každoročne organizované v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež, v šiestich miestách Slovenska i Česka počas jedného týždňa. Je podujatím novej evanjelizácie a povzbudenia pre mladých neveriacich, ale i veriacich. Tento rok sa uskutoční už jeho 13. ročník a veríme, že aj napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii sa tak stane a stretneme sa osobne, v halách a zimných štadiónoch po celom Slovensku a aj v Českej republike