aktuality od 31.10. do 7.11.2021

31 Říj

Bohoslužby v týdnu od 31. října do 7. listopadu 2021

Neděle – 31. neděle v mezidobí 7:45 Za Marii Březkovu, 2 rodiče a sourozence 9:15 – Za živé a zemřelé členy mysliveckého sdružení

Pondělí – Slavnost Všech svatých 7:00 – Za Josefa Sobotku, rodiče, sourozence a duše v očistci 18:00 – Za Marii Peterkovu a dvoje rodiče.

Úterý – Památka zemřelých 7:00 Za zemřelé biskupy a kněze 18:00 – za zemřelé.

Středa – sv. Martin de Porres 18:00 – Za Marii a Františka Doležalovy, dvoje rodiče, sourozence a duše v očistci.

Čtvrtek – 18:00 Modlitba růžence 18:30 Modlitby matek.

Pátek – 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Čermákovu, Necidovu, Tomanovu, Horkovu, Blažkovu a duše v očistci.

Sobota – 7:00 Za Hedviku a Stanislava Plašilovy, živou a zemřelou rodinu. 16:00 – Pavlínov, bohoslužba u příležitosti zakončení opravy kaplí a ke cti sv. Martina.

Neděle – 32. neděle v mezidobí 7:45 Za zemřelé rodiče Smejkalovy, Havlíčkovy, živé a zemřelé rodiny a duše v očistci 9:15 – Za farnost.

*****

Poděkování všem, kdo jste přispěli minulou neděli do sbírky určenou pro misie. Celkem jste darovali 30 540 Kč.

Příležitost k přijetí svátosti smíření je dnes od 17. do 18. hodin., dále 1. a 2. 11. před mši svatou. Dále dle potřeby. Svátost smíření je jedna z podmínek k získání milostí určených pro duše v očistci. 

Velká charitativní akce!

Křesťané se nebojí duchů mrtvých. Naopak na ně myslí a udržují s nimi kamarádský vztah. Ten se projevuje s těmi, kdo jsou šťastni ze života s Bohem. Je prosí o přímluvu a jsou povzbuzování jejich příkladem, jak spolupracovat s Boží milostí. Projevuje se také udržováním vztahů s těmi, kteří jsou nešťastni, ale zároveň prožívají jistotu spásy. Ty nazýváme dušičky. Křesťané jim stále, ale zvláště na počátku listopadu, projevují přátelský vztah skrze modlitbu, skutky lásky, která sahá za hranici smrti a vytváří možnost setkání na věčnosti.

Hledají se lidé pro Velkou charitativní akci

Na slavnost Všech svatých a Vzpomínku na všechny věrné zemřelé je možné za splnění určitých podmínek získat plnomocné odpustky pro zemřelé. Odpustkem se odpouštějí časné tresty za hříchy, které jsou již odpuštěny.

Odpustky pro duše v očistci může získat člověk, který s láskou a důvěrou v Boží milosrdenství koná skutky stanovené církví a dovolává se přitom zásluh Ježíše Krista.

Obvyklé podmínky jsou: sv. smíření, svaté přijímání, modlitba na úmysl svatého Otce. V kostele mohu získat 1. a 2. 11. přidám-li modlitbu Páně a Věřím v Boha.

Na hřbitově mohu získat 1. – 8. 11. přidám-li jakoukoli modlitbu za zemřelé. Výsledek této charitativní akce se dozvíme až na věčnosti. 

K zamyšlení: „Jsme stvořeni pro nebe. Náš život je cesta do nebe. Jak nás musí uchvátit věta: Jdu do nebe!“ A Zelíková

Lidé nemají ani ponětí, co může vykonat jeden světec. Svatost je totiž mocnější než celé peklo. Thomas Merton

„Svatý není ten, kdo myslí jen sám na sebe, kdo zakrývá sebou obraz Boha druhým… Svatý je ten, skrze něhož prosvítá Bůh do tohoto světa.“                                                                Benedikt XVI.