aktuality od 24.10. do 31.10.2021

23 Říj

Bohoslužby v týdnu od 24. října do 31. října 2021

Neděle – 30. neděle v mezidobíDen modliteb za misie 7:45 Za farnost 9:15 Za Annu a Františka Syslovy, 2 rodiče, tetu Leonardu a Vladimíra Krejčího.

Pondělí – 7:00 – Za dvoje rodiče, nemocnou osobu a duše v očistci.

Úterý – 18:00 – Za rodiče Čermákovy, dcery, Anežku, Janu, Jiřího Havlíčka, Milana Horkého, živé a zemřelé příbuzné.

Středa – 18:00 – Bohoslužba slova s možností přijetí svatého přijímání.

Čtvrtek – Svátek Šimona a Judy, apoštolů – 18:00 Modlitba růžence 18:30 Modlitby matek.

Pátek – 18:00 – Za Jaroslava Kadlece, živou a zemřelou rodinu Kadlecovu, Večeřovu a duše v očistci.

Sobota – 16:00 Za rodiče Hladíkovy, syny Josefa, Františka, Václava, manželku Jarmilu, vnuky Dalibora a Renatku, manžele Mrázovy, živé a zemřelé příbuzné.

Neděle – 31. neděle v mezidobí 7:45 Za Marii Březkovu, 2 rodiče a sourozence.

9:15 – Za živé a zemřelé členy mysliveckého sdružení.

*****

Poděkování všem, kdo jste přispěli minulou neděli do sbírky určenou pro farnost. Celkem jste darovali 31 730 Kč,

Dnes slavíme Den modliteb za misie. Také sbírka dnešní neděle je určena na misie.

Slavnostní bohoslužba,

při které chceme Bohu děkovat u příležitosti výmalby chrámu, bude v sobotu 30. října v 16:00 h, s pokračováním na faře. Na neděli připadá výročí posvěcení kostela. Tato bohoslužba, ať je také poděkováním všem, kdo jste jakýmkoliv způsobem k výmalbě přispěli. Ať sešle Pán své požehnání na vás všechny, kteří o jeho dům pečujete. Připravme na děkování a slavení i naši duši. Vhodná je účast na svátostech, na modlitbách za obnovu víry ve farnosti, v rodinách, za nová kněžská a řeholní povolání.  

Poděkování patří mužům, kteří v týdnu natřeli vstupní bránu.   

Příležitost k přijetí svátosti smíření před dušičkami bude v pátek po mši svaté, v neděli od 17. do 18. hodin., dále 1. a 2. 11. před mši svatou. Dále dle potřeby. Svátost smíření je jedna z podmínek k získání milostí určených pro duše v očistci.  

Pozitivní překřikování

V evangeliu dnešní neděle vidíme to, co v běžném životě nemáme moc rádi. Totiž, jeden druhého překřikuje. Zpravidla je to proto, aby dosáhl svého. Mlč, okřikuje dav slepce, ale slepý křičel ještě víc a dosáhl svého, totiž uzdravení ze slepoty. Voláme na Ježíše, voláme k Ježíši. Ježíš se ptá i nás: Co chceš, abych pro tebe učinil? Nedopusťme, aby Ježíšův hlas nebo i naše volání, nebylo přehlušeno hlasy jinými.

Nedělní evangelium:

Když Ježíš a jeho učedníci s velkým zástupem vycházeli z Jericha, seděl u cesty slepý žebrák – Timaiův syn Bartimaios. Jakmile uslyšel, že je to Ježíš Nazaretský, začal volat: „Synu Davidův, Ježíši, smiluj se nade mnou!“ Mnozí ho okřikovali, aby mlčel. On však křičel ještě víc: „Synu Davidův, smiluj se nade mnou!“
Ježíš se zastavil a řekl: „Zavolejte ho!“ Zavolali tedy toho slepce a řekli mu: „Buď dobré mysli, vstaň, volá tě!“ On odhodil plášť, vyskočil a přišel k Ježíšovi. Ježíš se ho zeptal: „Co chceš, abych pro tebe udělal?“ Slepec odpověděl: „Mistře, ať vidím!“ Ježíš mu řekl: „Jdi, tvá víra tě zachránila!“ A ihned začal vidět a šel tou cestou za ním. Pane, ať vidím, ať vidíme Tebe, to je také volání mnohých dnes, při slavení misijní neděle. Ať jdeme stejnou cestou, kterou jdeš ty…