aktuality od 10.10. do 17.10.2021

10 Říj

Bohoslužby v týdnu od 10. října do 17. října 2021

Neděle – 28. v mezidobí – 7:45 – za Růženu a Josefa Pytlíkovy 9:15 farnost. 18:00 – modlitba chvály.

Pondělí – 7:00 – Za rodiče Nožičkovy, manžele Krejčovy. Matouškovy, dceru Jiřinu a Jiřího Odehnala

Úterý – sv. Radim- 7:00 – Za Františka Doležala, sestru, 2 rodiče, přízeň a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje 18:00 – Meziříčko

Středa – 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Necidovu, Řezníčkovu, Indrovu a duše v očistci.  

Čtvrtek – sv. Kalist – 16:30 Setkání hnutí Modlitby matek na faře.  

Pátek – sv. Terezie od Ježíše 18:00 – Za Bořivoje Zachu, rodiče, sourozence a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje.

Sobota – sv. Hedvika, sv. Markéta Maria Alacoque 18:00 Měřín – Na poděkování Pánu Bohu a Panně Marii, za živé a zemřelé z rodiny.

Neděle – 29. v mezidobí – 7:45 – Za farnost 9:15 Za živou a zemřelou rodinu.

*****

Poděkování: Koncem minulého týdne jsme dokončili výmalbu kostela. Velké poděkování patří vám všem, kteří jste se na tomto díle, na této starosti o Boží dům, zúčastnili. Ženám i mužům, kteří přiložili ruky k dílu. Poděkování svěřuji také všem, kdo jste zajišťovali dílo svou modlitbou, obětí, i vám, kteří jste dílo podpořili mimořádnými finančními dary. Slavnostní bohoslužbu, při které chceme Bohu děkovat, plánujeme na sobotu 30. října, navečer, s pokračováním na faře. Na neděli připadá výročí posvěcení kostela.

Poděkování za mimořádné dary pro kostel ve výši 16 000 Kč.

Co připravujeme

Sbírky: Příští neděli, 17. 10. bude sbírka pro farnost – určená na zaplacení podílu ve Fondu Puls. Naše farnost každoročně přispívá asi 190 tisíc. Sbírka je složena s malých dárců Fondu Puls – z farnosti zasíláme přibližně 30 tis. ročně, zbytek z hospodaření farnosti. Sbírka na misie bude o týden později, u příležitosti Misijní neděle.

Aktivity, které jsou pravidelné: Každý pátek jsou mše svaté pro děti. Ve čtvrtek večer je společná modlitba růžence, která pokračuje modlitbami matek. (lze se účastnit i jednotlivě) Slavíme ve farnosti První pátky v měsíci, uctíváme Ježíšovo srdce, ale také přijímáme Boží milosti k naší spáse. Modlitba chvály je každou druhou neděli v měsíci večer. Mše svatá k poctě sv. Huberta bude 31. 10. v 9:15 h.

Společná modlitba u příležitosti Památky zesnulých bude 2. 11. večer. Předvánoční Jarmark bude 3. adventní neděli dopoledne. Odpoledne koncert  – ŠUM.        

Akce nepravidelné: Zveme mladé na Děkanátní setkání mládeže 16. října od 14 hodin do večera na faře ve Velké Bíteši. Na programu jsou hry, společenství, tajný host a téma související s olympiádou, mše svatá a párky.

Žehnání opravené kaple a oslava sv. Martina bude 6. 11. odpoledne v Pavlínově. Besedy o víře, od poloviny listopadu na faře.

Sdělujeme a zveme: 14. 10. v 16:30 h na faře proběhne beseda a společná modlitba s koordinátorkami „Hnutí Modlitby matek“ z Brna. Zvány jsou všechny maminky, ty které se ve farnost setkávají i které se chtějí dovědět více informací. Hnutí matek je otevřené modlitební společenství, scházíme se každý čtvrtek v 18:30 h. v kostele. Modlíme se za naše děti, vnoučata, kmotřence a kněze. Modlitba má pevný řád, jednotný na celém světě. Hnutí bylo založeno v r. 1995 v Anglii, dnes je rozšířeno do celého světa, sjednocuje maminky na celém světě. Ve farnosti se scházíme od podzimu r. 2013.