aktuality od 3.10. do 10.10.2021

3 Říj

Bohoslužby v týdnu od 3. října do 10. října 2021

Neděle – 27. v mezidobí – 7:45 – za farnost 9:15 za zemřelého Františka Jašu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu.

Pondělí – sv. Františka z Assisi 7:00 – Za rodiče Jonášovy, živé a zemřelé děti a za celou přízeň. 

Úterý – sv. Faustýna Kowalská- 7:00 – Za rodiče Martinkovy, bratra, sestru a manžela, zemřelou přízeň a duše v očistci 18:00 – Pavlínov

Středa –  sv. Bruno – 18:00 – Za rodinu Šanderovu, Urbanovu a Mrázkovu.  

Čtvrtek – Panny Marie Růžencové – 18:00 Modlitba sv. růžence, 18:30 – Modlitby matek.  

Pátek – 15:00 – pohřeb paní Marie Cejnkové z Černé 18:00 – Za nemocnou osobu.

Sobota – 18:00 Měřín – s nedělní platností – Za Jiřího Zahradníčka a dvoje rodiče.

Neděle – 28. v mezidobí – 7:45 – za Růženu a Josefa Pytlíkovy 9:15 farnost. 18:00 modlitba chvály.

*****

V týdnu před nám, dá-li Bůh, bude dokončena výmalba našeho kostela. Mše svaté budou ještě do pátku na faře.

Pomocné ruce k dokončení budou třeba ve středu na úklid kostela, od 15:30 h. Usazovat lavice budeme ve čtvrtek od 16:00 h. prosím, udělejme si čas.

Připravujeme bohoslužbu na poděkování Pánu Bohu, u příležitost dokončení výmalby kostela. Po mši svaté bude následovat setkání na faře.

O nedělích v říjnu budeme slavit: Misijní neděli 24. 10.; Výročí posvěcení kostela 31. 10.; Mše svatá ke cti sv. Huberta 31. 10.

Mše svaté pro děti jsou každý pátek večer. Zveme!

Na volby se připravujeme modlitbou. Prosíme Ducha svatého o poznání komu svěřit naši budoucnost. Také prosíme za politiky a státníky, aby se nechali vést touhou po dobru, spravedlnosti, po křesťanských hodnotách.

Modlitby matek: V evangeliu jsme dnes slyšeli, jak matky přinášely děti k Pánu Ježíši, aby jim požehnal. Překážkou se stali učedníci, kteří jim bránili. Jedna z možných forem, jak i dnes uskutečnit tuto aktivitu jsou modlitby matek. Sdělujeme a zveme: 14. 10. v 16:30 h na faře proběhne beseda a společná modlitba s koordinátorkami „Hnutí Modlitby matek“ z Brna. Zvány jsou všechny maminky, ty které se ve farnost setkávají i které se chtějí dovědět více informací.

Měsíc říjen je zasvěcen Panně Marii, královně posvátného růžence. Kdosi řekl, že růženec je mocnou zbraní v rukou těch, kdo se ho modlí. Někdy mi připadne, že u nás v kostele tuto zbraň proti zlému odkládáme. Dříve jsme na mši svatou přišli s dostatečným odstupem před začátkem a zúčastnili se modlitby růžence.  Nyní, někteří až na začátek, popřípadě po začátku. Papež František také vybízí, abychom se po modlitbě růžence modlili také modlitbu „Svatý Michaeli archanděle“, která je také mocnou zbraní v boji se zlým.     

      Joachim kardinál Meisner popisuje ve své knize úvah o Panně Marii případ jednoho dělníka, který se na počátku nacistického režimu v Německu dostal bez jakéhokoli výslechu do koncentračního tábora v Dachau. Po jeho smrti poslali manželce zbylý oblek, což bylo na začátku nacistické hrůzovlády ještě obvyklé. Když s chvějícíma se rukama prohlížela kapsy obleku, našla v jedné z nich ze zbytků látky udělanou šňůrku, na níž byly uzlíky. Po deseti malých uzlících následoval vždy dvojitý uzel a tak tomu bylo pětkrát po sobě. Žena tak držela v rukou růženec jednoho z mučedníků našeho století, růženec, který si vyrobil jeho majitel v dachauském pekle a který jej chránil před zoufalstvím