aktuality od 26.9. do 3.10.2021

26 Zář

Bohoslužby v týdnu od 26. září do 3. října 2021

Neděle – 26. v mezidobí – 9:15 Za rodiče Bártovy, Tomanovy, Zemanovy, Jiřího Póla a Dášu Švihálkovu – 11:00Poutní slavnost v Blízkově. 

Pondělí – sv. Vincenc 7:00 – Za Václava Ekslera, 2 rodiče a celou přízeň. 

Úterý – Slavnost sv. Václava – 7:45 –Za Marii a Václava Tomanovy, Marii a Antonína Coufalovy, Boženu a Jaromíra Lavičkovy a Jaroslava Boučka.

Středa –  sv. Michael 18:00 – Za dvoje rodiče, rodinu Košutovu, dceru Vlastu, a duše v očistci.  Čtvrtek – sv. Jeroným – 18:00 Modlitba sv. růžence, 18:30 – Modlitby matek.  

Pátek – sv. Terezie od dítěte Ježíše – první pátek v měsíci 15:00 kaple Blízkov, kremační rozloučení s p. Josefem Černým 17:00 – Výstav Nejsvětější svátosti, osobní modlitba, příležitost k přijetí svátosti smíření 18:00 – Za syna Libora, 2 rodiče a celou přízeň

Sobota – sv. andělů strážných, první sobota v měsíci 17:30 – Černá – s nedělní platností – obce Černá, Meziříčko, Jersín a zájemci 19:00 Měřín – s nedělní platností – za Františka Klímu, dvoje rodiče a duše v očistci.

Neděle – 27. v mezidobí – 7:45 – za farnost 9:15 za zemřelého Františka Jašu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu.

******

PO DOBU MALOVÁNÍ našeho kostela budou mše svaté ve všední den na faře. V neděli v Měříně, je možné očekávat početní omezení. Proto je navíc mše svatá v sobotu večer v Měříně a v kapli v Černé. Prosím, sledujte rozpis, situace se vyvíjí a mše svaté se účastněte dle doporučení na lístku.

Poděkování mužům za přemístění lavic, ženám za úklid kostela, díky tomu můžeme dnes slavit mši svatou v kostele.    

DALŠÍ MŠE SVATÁ PRO DĚTI bude v pátek 1. října.Zvány jsou všechny děti, nejen ty, které se mají v letošním roce připravit na první přijetí svátostí.

RODIČE PROSÍM, pomozte dětem připravit se k přijetí svátosti smíření a svatého přijímání, dbejme na pravidelnost. Don Bosko vybízel mladé k měsíčnímu přijetí svátosti. Příležitost k přijetí svátosti je i na faře.

NEMOCNÉ NAVŠTĚVUJI V PRŮBĚHU MĚSÍCE. Dejte vědět nemocným.

OZNÁMENÍ STUDENTŮM GYMNÁZIA ve Velkém Meziříčí. Náboženství – přemýšlení nad vírou je každou středu nultou hodinu. Info na plakátě.

SETKÁNÍ MLÁDEŽE DĚKANSTVÍ bude ve Velké Bíteši 16.10.

MILÉ SESTRY, MILÍ BRATŘI, jak už víte, po dosažení 75 let věku jsem zaslal papeži Františkovi svou abdikaci a prosím vás, abyste jeho rozhodování o budoucnosti brněnského biskupského stolce provázeli svými modlitbami. Pokud se chcete modlit společně, můžete použít  modlitbu uvedenou níže.                                                                                                                                  
                                                                                                Váš biskup Vojtěch  

Modlitba za nového biskupa: Bože, Dobrý pastýři, svěřujeme ti jmenování nového brněnského diecézního biskupa a prosíme: veď mysl Svatého otce i všech, kteří nesou za tuto volbu odpovědnost. Dej nám takového biskupa, který bude tvým obětavým a věrným služebníkem a bude usilovat o to, co se ti líbí a co je k prospěchu Božího lidu i celé církve.  Prosíme o to skrze Krista, našeho Pána. Amen.

Svatý Václav vložil do kořenů našich dějin křesťanské hodnoty: „hluboký vztah k Bohu, vzájemné mezilidské vztahy založené na křesťanské lásce, úctu k životu, svobodu pro všechny, péči o chudé, toleranci, zodpovědnost“.
Naši národní světci jsou nejen našimi ochránci, ale také „ikonami“ a konkrétním podobenstvím evangelního života pro náš dnešek. Dívejme se proto na životní cestu, jednání a příklad sv. Václava, mučedníka a hlavního patrona našeho národa, a hledejme inspiraci. Síla evangelia v jeho životě zůstává jako dědictví.