aktuality od 17.10. do 24.10.2021

17 Říj

Bohoslužby v týdnu od 17. října do 24. října 2021

Neděle – 29. v mezidobí – 7:45 – Za růžencové bratrstvo z Dědkova. 9:15 Za farnost.

Pondělí – svátek sv. Lukáše, evangelisty 7:00 – Za Libuši Zemanovu, rodiče a duše v očistci, na které nikdo nepamatuje 18:00 Černá

Úterý – sv. Radim 7:00 – Za rodinu Musilovu, syna dceru, manžela, 2 rodiče a duše v očistci 18:00 – Jersín.

Středa – 17:00 Blízkov 18:00 – Za Boženu Foltinovu, 2 rodiče, sourozence, živou a zemřelou rodinu.

Čtvrtek – bl. Karla Rakouského 18:00 Modlitba růžence 18:30 Modlitby matek.

Pátek – 18:00 – Za rodinu Škodovu, Vyskočilovu, Simonidesovu a celou rodinu.

Sobota – sv. Jana Kapistránského – 7:00 Měřín – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu a Rosovu a o. Františka.

Neděle – 30. neděle v mezidobíDen modliteb za misie 7:45 Za farnost 9:15 Za Annu a Františka Syslovy, 2 rodiče, tetu Leonardu a Vladimíra Krejčího.

*****

Poděkování za mimořádné finanční dary v celkové výši 5 000 Kč.

Sbírka dnešní neděle je určena pro farnost, poslouží jako příspěvek do fondu Puls. Sbírka příští neděle je určena na misie.

Připravujeme – připomínáme – zveme…

Příští neděli slavíme Misijní neděli. Ježíš říká: „Jděte a získávejte mi za učedníky všechny národy, křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého a učte je zachovávat, co jsem vám odkázal“. V tuto neděli nepamatujeme jen na lidi vzdálené v různých zemích světa, ale pamatujeme také na růst naší víry a svědectví, které máme vydávat. Tato neděle nás přivádí k obnově naší víry, aby se stala naší radostí.

Slavnostní bohoslužbu, při které chceme Bohu děkovat u příležitosti výmalby chrámu, plánujeme na sobotu 30. října v 16:00 h, s pokračováním na faře. Na neděli připadá výročí posvěcení kostela. Připravme na děkování a slavení i naši duši. Vhodná je účast na svátostech, na modlitbách za obnovu víry ve farnosti, v rodinách, za nová povolání.   

Žehnání opravené kaple a oslava sv. Martina bude 6. 11. odpoledne v Pavlínově.  Začátek v 16 hodin.

Zvláštní milosti určené pro duše v očistci je možné v naší zemi získat již od neděle 24. 10., pokud lidé nemohou navštívit hřbitovy v obvyklé době od 1.11.  do 8.11.  

Synoda: Před 14. dny, v diecézi před týdnem, byla zahájena synoda v církvi. Papež František zdůrazňuje, že k synodě je zván každý věřící, neboť synoda není o diskutování na určité téma, ale o životě s Kristem i v dnešních časech.

V úvodní promluvě říká: Jeden bohatý muž jde Ježíši naproti, když „se vydával na cestu“ (Mk 10,17). Evangelia nám mnohokrát představují Ježíše „na cestě“, jak kráčí po boku člověka a naslouchá otázkám, které přebývají v jeho srdci a hýbou jím. Tak nám zjevuje, že Bůh nepřebývá v nějakých aseptických a klidných místech, daleko od reality, ale kráčí s námi a oslovuje nás, ať jsme kdekoli, na někdy hrbolatých cestách života. Synoda slouží k tomu, abychom si uvědomili a vydávali svědectví o této Ježíšově přítomnosti a jeho působení. Slouží k tomu, abychom hledali i nové způsoby, jakým oslovit poselstvím evangelia svět, ve kterém žijeme.  

Celou promluvu papeže při úvodní zahajovací mši svaté najdeme i na našem webu nebo za stránkách: www.biskupstvi.cz.; www.cirkev.cz  Přejeme požehnaný čas