aktuality od 5.9. do 12.9.2021

5 Zář

Bohoslužby v týdnu od 5. 9. do 12. 9. 2021

Neděle – 23. v mezidobí – 7:45 – Za Marii a Karla Pokorných, za Anežku a Oldřicha Kratochvílovy a celou rodinu Krejčovu 9:15 Za farnost.  

Pondělí – 7:00 – Za uzdravení dvou nemocných osob  

Úterý – sv. Melichara Grodeckého 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Řezníčkovu, přízeň a duše v očistci 18:00 Pavlínov

Středa –  Svátek Narození Panny Marie 18:00 – Za Marii a Jaroslava Paikovy, rodiče Čermákovy, Necidovy a Bertu Dujčíkovu

Čtvrtek – sv. Petra Klavera – 18:00 Modlitba sv. růžence, 18:30 – Modlitby matek.  

Pátek – bl. Karla Spinoly 18:00 – Za dceru, syna, Františka Padalíka, sestru, 2 švagry, rodinu Fialovu, Peroutkovu a zemřelou přízeň.

Sobota – 7:00 – Za Václava Kosa, dceru a celou zemřelou rodinu, přízeň a duše v očistci.

Neděle – 24. v mezidobí – 7:45 – Za farnost 9:15 Za Karla Kašpara, celou živou a zemřelou rodinu Kašparovu, Večeřovu a duše v očistci. 18:00 Modlitba chvály

                                                                *****
KALENDÁŘE PRO ROK 2021 je možné zakoupit v sakristii. Cena je 70 Kč.

ZLATÁ SOBOTA v Žarošicích bude – dáli Bůh – 11. 9. Zatím se nám nepodařilo zaplnit minimální počet míst v autobuse. Pokud ještě někdo zvažuje, dejte vědět maximálně během dnešního dne.

ÚKLID KOSTELA zajišťuje Meziříčko. Prosím, zvažujte, dosud jsme se nemohli těšit z nových posil. Dalo by se s tím něco udělat?

PODĚKOVÁNÍ ZA ÚRODU bude, dá-li Bůh v neděli 19. 9. při mši svaté.

KONCEM ZÁŘÍ uplyne rok od návštěvy otce biskupa Vojtěch ve farnosti, při které některým z nás udělil svátost biřmování. Přijměte pozvání na setkání po roce, které se uskuteční v pátek 24. září při mši svaté a následně na faře. Pozvání adresuji i vám, kteří jste tuto svátost přijali dříve.

Časopisy na stolcích jsou k dispozici. Jedná se o časopis Immaculáta a Milujte se. Oba mohou dobře pomoci k prohloubení našich znalostí i víry. Cena je téměř symbolická, je možné si je vzít i zadarmo. Pozornost věnujme i Katolickému týdeníku. 

Výuka náboženství začne ve škole v pondělí 13. září. Rozvrh pro jednotlivé třídy najdeme na našich stránkách nebo na nástěnce pod věží.  

Vstupujeme do školy:

Ve sboru apoštolů byl Ondřej. Mohlo by se jevit, že byl celkem bezvýznamným apoštolem, nijak se mezi učedníky nezviditelňoval. Setkáváme se s ním na osamělém místě, když lidé měli hlad. Tehdy přivedl k Ježíši jednoho chlapce, který měl pět chlebů a dvě ryby, tím přiměl Ježíše, aby udělal velký zázrak rozmnožení a nasycení několika tisíců lidí. Po druhé zasáhl, když spolu s Filipem umožnil pohanům setkat se s Ježíšem. Také ho vidíme jako velkého misionáře. Když se poprvé setkal s Ježíšem, byl jím tak oslněn a uchvácen, že musel hned oznámit svému bratru Šimonu Petrovi: „Našli jsme Mesiáše.!“ a přivedl ho k Ježíši. Tři události ze života apoštola Ondřeje mohou být inspirací k zamyšlení o našem životě. Chodíme na mši svatou, modlíme se, otevíráme Písmo svaté. Co prožíváme, když jdeme ze mše svaté, když jsme ukončili modlitbu, zavřeli Písmo? Naše činnost by měla vyústit v potřebu všem zvěstovat „našel jsem Pána“ a přivést přátele a známe ke Kristu. Čím začít?  Anthony de Mello napsal: dnes církev nepotřebuje nová uspořádání, novou liturgii, ale Ducha svatého. Náš život bez Ducha svatého je jako tělo bez duše. Zoufale potřebujeme někoho, kdo by nám odejmul naše srdce z kamene a dal nám srdce z masa. Potřebujeme vlít do žil nadšení pro Boha, odvahu, inspiraci. Potřebujeme Ducha svatého. Potřebujeme armádu lidí, kteří jsou plni Ducha svatého. Ať není jednoho dne, kdybychom neprosili o Ducha svatého.