aktuality od 12.9. do 19.9.2021

11 Zář

Bohoslužby v týdnu od 12. září do 19. září 2021

Neděle – 24. v mezidobí – 7:45 – Za farnost 9:15 Za Karla Kašpara, celou živou a zemřelou rodinu Kašparovu, Večeřovu a duše v očistci. 18:00 Modlitba chvály

Pondělí – sv. Jana Zlatoústého – 7:00 – Za obrácení hříšníků, nemocné, dobrodince a duše v očistci.

Úterý – svátek Povýšení sv. Kříže – 17:00 – Meziříčko – 18:00 – Za Jana Rosu, živou a zemřelou rodinu a otce Františka.

Středa –  Panny Marie Bolestné 18:00 – Za Ludmilu Pytnerovu, manžela, celou živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

Čtvrtek – sv. Ludmily – 18:00 Modlitba sv. růžence, 18:30 – Modlitby matek.  

Pátek – sv. Kornelia a Cypriána 18:00 – Za otce Františka

Sobota – sv. Josefa Kupertinského 11:00 – Křestní slavnost 19:00 Mše sv. s nedělní platností – za rodinu Holubovu, Březkovu, Boží pomoc a ochranu pro celou rodinu.

Neděle – 25. v mezidobí – 9:15 Za rodiče Čermákovy, živou a zemřelou rodinu – 11:00Poutní slavnost v Dědkově.

*****

KALENDÁŘE PRO ROK 2021 je možné zakoupit v sakristii. Cena je 70 Kč.

Výuka náboženství ve škole začíná od pondělí 13. 9.

ÚMYSL MŠE SVATÉ V PONDĚLÍ je také za vás, kteří jste nemocní a nemůžete do společenství v kostele, a také za všechny kteří utváříte farní rodinu přiložením ruky k dílu, modlitbou, obětí, vaším osobním životem s Bohem.

DRUHÁ ČÁST VÝMALBY našeho kostela začne buď koncem týdne, nebo počátkem týdne dalšího.  Příští sobotu a neděli budou ještě mše svaté v kostele. DÁ-LI BŮH, společně poděkujeme za uskutečnění výmalby v měsíci listopadu.

PODĚKOVÁNÍ za úrodu bude v neděli při mši svaté v 9:15. Prosím,vezměte si něco z vaší úrody jako výraz díků za Boží požehnání. Požehnané plody si pak odnesete domů.

KONCEM ZÁŘÍ uplyne rok od návštěvy otce biskupa Vojtěch ve farnosti, při které některým z nás udělil svátost biřmování. Přijměte pozvání na setkání po roce, které se uskuteční v pátek 24. září při mši svaté a následně na faře. Pozvání adresuji i vám, kteří jste tuto svátost přijali dříve.

FARNÍ PLES – Dáli- Bůh, se uskuteční místo 22. ledna, 5. února. Prosím, poznamenejte si tuto změnu a nové datum zapište do kalendáře.


Co naše církev, naše farnost nejvíce potřebuje?

Otázku si klademe v souvislosti s udělováním svátostí biřmování, které bylo před rokem, ale i dříve. Papež Jan Pavel II. měl velmi rád Francii a za svého pontifikátu ji vícekrát navštívil. Když ji navštívil u příležitosti oslav svatého Ludvíka, o kterém je známo, že se na úřední listiny podepisoval: Ludvík z Poissy, protože zde byl pokřtěn, položil francouzskému lidu otázku: „Francie, co jsi udělala se svým křtem?“ V tyto dny, kdy slavíme naše národní světce sv. Ludmilu, sv. Václava, se můžeme ptát podobně. Navíc můžeme položit otázku:  „Co jsme udělali s darem Ducha svatého, který nám byl dán ve svátosti biřmování? Když se Ježíš loučil se svými učedníky, řekl jim, aby neodcházeli z Jeruzaléma, ale čekali na Otcovo zaslíbení. „Až na vás sestoupí Duch svatý, budete mými svědky v Jeruzalémě, ano až na konec země.“ Svědky toho, že Bůh není mrtvý, ale živý, že tehdy, když ho očekáváme a o něj prosíme, tehdy budeme naplněni jeho silou, jeho zájmem a nadšením pro Boží věci.