aktuality od 9.5. do 16.5.2021

8 Kvě

Bohoslužby v týdnu od 9.5. do 16.5. 2021

Neděle – 9. 5. 2021 – 6. velikonoční – 7:45 za farnost 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Lázničkovu, Pacalovu, Necidovu a Bertu Dujčíkovu  18:00 – Za maminky, Boží pokoj v rodinách a mír ve světě.

Pondělí – 7:00 – Za Jana Peterku, rodiče Mrázovy, rodiče, živou a zemřelou rodinu.

Úterý  – 7:00 – Za padlé v obou světových válkách minulého století. 18:00 – Meziříčko.

Středa – 18:00 – Za rodinu Hanzlíkovu, Bublánovu, bratra Jiřího, celou živou a zemřelou přízeň.

Čtvrtek  – Slavnost Nanebevstoupení Páně – 18:00 – Za farnost.  

Pátek – sv. Matěje 18:00 Za Ilonku, Anežku, a Jaroslava Řezníčkovy, Havlíčkovy, Kašparovy a duše v očistci.

Sobota – 19:00 – Mše svatá s nedělní platností – Na poděkování za přijatá dobrodiní. 

Neděle – 16. 5. 2021 – 7. velikonoční – 9:15 – Za Josefa a Věru Dohnalovy a celou živou a zemřelou přízeň a duše v očistci 11:00Poutní slavnost Meziříčko 18:00 Mše svatá.

*****

Budeme o tom vědět – budeme prožívat: Je to volba, i ta naše.

Devět dní modliteb před slavností Seslání ducha svatého začíná ve čtvrtek Slavností  Nanebevstoupení  Páně. Jako  inspiraci  můžeme  využít  náměty,

které budou v kostele ve čtvrtek, může to být desátek růžence, či jakákoli modlitba k Duchu svatému. Můžeme využít i internetovou nabídku, kterou najdeme: YouTube kanále Live 4G. – Svatodušní obnova.

Svatodušní bdění bude v kostele 22. května v 18 hodin, vyvrcholí večerní mši svatou v 19 hodin.

Připomínám květnový modlitební maraton za odvrácení pandemie. Spolu s celým světem se modlíme sv. růženec. Modlitba je přenášena z Mariánských chrámů na celém světě, vždy v 18 hodin večer. Přidejme se, kdy můžeme.

Měsíc květen je zasvěcen úctě Panny Marie. Před každou mši svatou se modlíme růženec. Májové pobožnosti budou před večerní mši svatou. V jiné dny v 18 hodin. Ve čtvrtek večer je májová a modlitby matek.

 Společně s rokem sv. Josefa prožíváme i rok rodiny. Upozorňujeme na možné podklady k tomuto prožívání. : https://www.rodiny.cz/slavime-rok-rodiny-nejnovejsi-udalosti/ Velmi pěkné, moderně zpracované.

V rámci tohoto roku je možné požádat o požehnání domu. Je třeba se domluvit s knězem.

Pro informaci:

V květnu 2021 si připomeneme 300 let od blahořečení sv. Jana Nepomuckého. Jedná se o významnou událost v novodobé historii. Jan Nepomucký se narodil kolem roku 1340, je celosvětově nejznámější český světec a mučedník zpovědního tajemství. 

V tomto roce si připomínáme 1100. výročí smrti sv. Ludmily. Svatá Ludmila je zakladatelkou přemyslovské dynastie, babička a vychovatelka knížete Václava, první česká světice a mučednice. Námětem k uctění památky je téma odpuštění.

 První světový den prarodičů a seniorů, který vyhlásil v lednu papež František, se bude slavit čtvrtou neděli v červenci, která připadá na 25. 7. Každoročně se slavení tohoto dne opakuje.

Svátek matek

připadá na dnešní neděli. „Požehnání Pána Boha Všemohoucího ať sestoupí na všechny matky dětí. Vždyť Bůh skrze Ježíše Krista, naplňuje křesťanské matky radostnou nadějí, že jejich děti budou mít život věčný. Ať Boží požehnání spočine na jejich rodinách. Ať spočine i na těch, kterým nebylo dopřáno radovat se z vlastních dětí.