aktuality od 2.5. do 9.5.2021

1 Kvě

Bohoslužby od 2. 5 do 9. 5. 2021:

Neděle – 2. 5. 2021 – 5. velikonoční – 9:15 Za rodiče Šlechtickovy, bratra a sestry, 2 syny a duše v očistci 17:00 – Modlitba chvály 18:00 – za farnost.

Pondělí – 7:00 –, Za obrácení hříšníků a duše v očistci.

Úterý  – 7:00 – Za Amálii a Josefa Doležalovy, rodiče, sourozence, celou rodinu a duše v očistci. 18:00 – Pavlínov.

Středa – 18:00 – Za Aloise Fraňka, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu.

Čtvrtek  – Památka sv. Jana Sarkandra, kněze a mučedníka – 7:00 – za Filipa Strnada a rodiče 18:00 – Modlitba růžence 18:30 – Modlitby matek.

Pátek – První pátek v měsíci – 17:00  Výstav Nejsvětější svátosti a adorace, osobní modlitba, příležitost k přijetí svátosti smíření do 17:30 h. 17:40 – společná modlitba s prvokomunikanty 18:00 Za zemřelého Josefa Smejkala, živou a zemřelou rodinu.

Sobota Panny Marie, Prostřednice všech milostí – 18:00 – Na poděkování Pánu Bohu, za dobrodince

Neděle – 9. 5. 2021 – 6. velikonoční – 7:45 za farnost 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Lázničkovu, Pacalovu, Necidovu a Bertu Dujčíkovu  18:00 Na poděkování Pánu Bohu, za Boží pokoj v rodinách a mír ve světě.

Další informace

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky minulou neděli. Celkem jste darovali 17 750 Kč. Sbírky v měsíci květnu: 9. Na pomoc křesťanům Blízkého východu 16. na farnost, 23. na charitativní účely.

Poděkování všem, kdopřispěli svými dary na výmalbu kostela. Celkem jste darovali 21 500 Kč.

Úklid kostela v týdnu připadá na skupinu Milíkov. Prosím farníky z obcí, kteří se zapojují do úklidu kostela, aby se v případné nemožnosti samostatného úklidu domluvili s jinou obcí. Prosím také, aby se i další zapojili do úklidu Božího stánku. Poděkování všem, kdo uklízíte.

Připomínám květnový modlitební maraton za odvrácení pandemie. Spolu s celým světem se modlíme sv. růženec. Modlitba je přenášena z Mariánských chrámů na celém světě, vždy v 18 hodin večer. Přidejme se, kdy můžeme.

Měsíc květen je zasvěcen úctě Panny Marie. Před každou mši svatou se modlíme růženec na úmysly Nového Jeruzaléma. /do poloviny měsíce/ Májové pobožnosti budou před večerní mši svatou – kromě 1. pátku.

Společně s rokem sv. Josefa prožíváme i rok rodiny. Upozorňujeme na možné podklady k tomuto prožívání. : https://www.rodiny.cz/slavime-rok-rodiny-nejnovejsi-udalosti/ Velmi pěkné, moderně zpracované.

V rámci tohoto roku je možné požádat o požehnání domu. Je třeba se domluvit s knězem.

Svátek matek slavíme příští neděli. Protože zatím není možná obvyklá oslava, bude po každé mši svaté žehnání maminkám doplněné malou pozorností. Připomínám, že maminkami nejsou jen ty, které jsou obklopeny dětmi, ale všechny, které daly život.

Mnich Dominik rozšířil české nebe: Spolu s dalšími mnichy zemřel 13. května 1799, mučednickou smrtí v klášteře na Apeninském poloostrově, v cisterciáckém opatství Casamari. Zabili je rozzuření vojáci napoleonské armády, kteří se vraceli z Neapole a chtěli i přes vlídné přijetí klášter vyplenit.“ Řeholníci však zemřeli ne při ochraně řádového majetku, nýbrž eucharistie. „Vojáci mnichy ubili nebo zastřelili v kapli, na chodbách a v opatském kostele. P. Zavřel podvakrát posbíral hostie, které vojáci rozházeli nejprve v chrámu a poté v kapli klášterní ošetřovny. Tam pak byl český mučedník zabit,“