aktuality od 25.4. do 2.5.2021

24 Dub

Bohoslužby od 25. 4 do 2. 5. 2021:

Neděle – 25. 4. 2021 – 4. velikonoční, neděle dobrého pastýře – 7:45 – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu a Rosovu a o. Františka 9:15 – Za Karla Kašpara a rodiče, rodinu Večeřovu, Navrátilovu a duše v očistci 18:00 – Na úmysl dárce a nová duchovní povolání.

Pondělí – 7:00 – Za rodiče Stočkovy, syna Františka, za rodiče Sedlákovy, dceru Blanku a Miloslava Juříčka, rodiče a celou přízeň 18:00 – Blízkov.

Úterý  – 7:00 – Za rodinu Tomanovu, Řezníčkovu a Zemanovu 18:00 – Černá.

Středa – sv. Ludvíka Grignona – 14:00 – Pohřeb pana Jana Čejky z Měřína
18:00 –
Za Stanislava a Jarmilu Holánovy, 2 rodiče a sourozence.

Čtvrtek  – sv. Kateřiny Sienské, panny a učitelky církve – 18:00 – Modlitba růžence 17:30 – Modlitby matek.

Pátek – sv. Zikmunda, mučedníka 15:00 – Pohřeb Pana Josefa Póla z Měřína 18:00 – Za Jiřího Indru, živou a zemřelou rodinu Pokorných.

Sobota sv. Josefa, dělníka – 18:00 – Na úmysl dárce.

Neděle – 2. 5. 2021 – 5. velikonoční – 9:15 Za rodiče Šlechtickovy, bratra a sestry, 2 syny a duše v očistci 17:00 – Modlitba chvály k oslavě Panny Marie

18:00 – za farnost.

Sbírka dnešní neděle jeve prospěch farnosti, především na výmalbu kostela a vše, co s tím souvisí. Sbírky v měsíci květnu: 9. Na pomoc křesťanům Blízkého východu 16. na farnost, 23. na charitativní účely.

Poděkování za dary pro farnost v celkové výši 15 000 Kč.

Úklid kostela v týdnu připadá na skupinu Meziříčko. Prosím farníky z obcí, kteří se zapojují do úklidu kostela, aby se v případné nemožnosti samostatného úklidu domluvili s jinou obcí. Prosím také, aby se i další zapojili do úklidu Božího stánku.  

Nedělí Dobrého pastýře vrcholí týden modliteb za duchovní povolání. Podkladem těchto modliteb je Ježíšovo slovo: „Proste Pána žní, aby poslal dělníky na svou žeň“ a “Získávejte mi učedníky…“ Boží milost, Bohem oslovený člověk, zázemí tvořené modlitbami věřících, příklad křesťanského rodinného života. To jsou důležité rozměry vznikajících povolání.  

Květnový modlitební maraton.

Maria je matka, která slyší. Prosit Mariinu o ochranu ve chvíli těžkosti je pro věřícího člověka přirozené. Přestože zázraky nepůsobí Maria, ale Bůh, Ona je Matkou, která slyší modlitby věřících. Proto máme tolik mariánských zjevení a míst zasvěcených P. Marii. Papež František vyhlašuje na měsíc květen modlitební maraton sv. růžence za konec pandemie. Vatikánská média budou po celý květen v 18 hodin vysílat modlitbu růžence z různých mariánských poutních míst. „Ve skutečnosti nejde o nic nového, již za Jana Pavla II. se organizovala modlitba růžence, do které se zapojovala poutní místa na celém světě. Po celé věky nás papežové učili, že v těžkých chvílích se máme utíkat k Marii. Dějiny církve nám podávají mnoho svědectví. Proto Ji nazýváme naším útočištěm, nadějí. Sám Ježíš nám ji dal, když visel na kříži, abychom nezůstali sami. Ale už na svatbě v Káně Galilejské si všímala potřeb novomaželů. Stejně tak bdí nad každým z nás, zejména ve chvílích zkoušky. Církev nám nepřestává opakovat, že právě k ní máme přicházet v takových situacích. A proto také dnes, když zakoušíme pandemii a její důsledky, nám papež připomíná, že se k ní máme obracet tou nejkrášnější modlitbou, tedy růžencem.” (o. Stefono Cecchin)

1 května na svátek sv. Josefa dělníka, je možné získat plnomocné odpustky v rámci roku svatého Josefa. Informace na nástěnce pod věží.  

Od 19. březnem 2021 vyhlašuje papež František zvláštní rok rodiny. Info a témata k zamyšlení: https://www.rodiny.cz/slavime-rok-rodiny-nejnovejsi-udalosti/