aktuality od 14.3. do 21.3.2021

13 Bře

Video kázání pro děti: https://vlcidoupe.cz/videokazani/

Bohoslužby:

Neděle – 14. 3. 2021 – Čtvrtá neděle postní – 7:45 – Za Marii Doležalovu, sestru, bratra, švagra, 2 rodiče a zemřelou přízeň 9:15 – Za farnost 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – Mše svatá za nemocnou osobu.

Pondělí – 7:00 – Za Josefa Kadlece, syna Stanislava a 2 rodiče

Úterý  – 7:00 – Za Josefa Tomana a duše v očistci 14:00 – Pohřeb pana Richarda Vostála

Středa – 14:00 – Pohřeb paní Zdeňky Koldové 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Za rodiče Mikuláškovy a syna

Čtvrtek  – 17:00 – Modlitba sv. růžence.  

Pátek – Slavnost svatého Josefa 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Na poděkování Pánu Bohu a ke cti sv. Josefa

Sobota 18:00 – Za rodiče Hladíkovy, syna Josefa, Františka, Václava, manželku Jarmilu, vnuky, Dalibora, Renatku, manžele Mrázovy, živé a zemřelé příbuzné

Neděle – 21. 3. 2021 – pátá neděle postní – 7:45 – za farnost 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Necidovu, Řezníčkovu, Indrovu a duše v očistci 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – Mše svatá

Další informace

Poděkování za dary pro farnost v celkové výši – 8 500 Kč.

Děkanská vizitace proběhne ve farnosti ve středu. Začíná mši svatou v 18 h. Hlavním celebrantem je otec děkan Pavel Šenkyřík.                                                 

V našem kostele budou v následujícím týdnu probíhat stavební úpravy před výmalbou kostela. Z toho důvodu budou pohřby v příštím týdnu začínat na hřbitově rozloučením a uložením zemřelých do hrobu. Zde bude také oznámeno, kde bude následovat zádušní mše svatá.

Úklid kostela, po stavebních úpravách, v tomto týdnu má na starosti celá farnost. Protože není zřejmé, kdy práce skončí, prosím nahlaste se, kdo můžete a chcete.

ROK SVATÉHO JOSEFA

V tomto čase probíhá novéna před slavností sv. Josefa. Seznamujeme se s životem světce, učíme se od něho a modlíme se. Po celý rok je možné získat plnomocné odpustky pro sebe i duše v očistci.

Podmínky k získání daru odpustků v Roce sv. Josefa

„Dar zvláštních odpustků” spojených s Rokem sv. Josefa lze získat za obvyklých podmínek, mezi které patří svátostná zpověď, svaté přijímání a modlitba na úmysl Svatého otce. Věřící musejí odmítnout veškerou zálibu v hříchu a zúčastnit se akcí spojených s Rokem sv. Josefa při příležitostech určených Apoštolskou penitenciárií.

Dekret připomíná, že sv. Josef byl mužem modlitby, který také dnes všechny zve k prohloubení vztahu s Otcem, dovolujícímu rozpoznat Jeho vůli v životě. Plnomocné odpustky může získat ten, kdo se nejméně na 30 minut zastaví v rozjímání nad modlitbou Otče náš nebo se zúčastní duchovních cvičení či jednodenního soustředění zahrnujícího meditaci nad postavou Mariina snoubence.

Sv. Josef byl spravedlivým mužem střežícím hluboké tajemství svého srdce. Pomáhá objevovat hodnotu ticha a poctivosti v plnění každodenních povinností. Také ti, kdo během tohoto roku po jeho příkladu vykonají skutek tělesného či duchovního milosrdenství, mohou získat plnomocné odpustky.

Nejdůležitějším rysem Josefova povolání byl úkol střežit Svatou rodinu z Nazareta. Aby všechny křesťanské rodiny pocítily pozvání vytvářet atmosféru jednoty, lásky a modlitby, je dar plnomocných odpustků rozšířen také na rodiny nebo snoubence, kteří se společně modlí růženec.

Pokračování.