aktuality od 7.3. do 14.3.2021

6 Bře

Bohoslužby:

Neděle – 7. 3. 2021 – Třetí neděle postní – 7:45 – Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, Josefa Hladíka, celou živou a zemřelou rodinu 9:15 – Za farnost 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – Na poděkování Pánu Bohu za přijatá dobrodiní.

Pondělí – 7:00 – Za rodinu Moravovu 17:00 – Jersín

Úterý  – 7:00 – Za rodinu Oulehlovu a Kafkovu, živou a zemřelou přízeň 17:00 – Meziříčko

Středa – 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Za Františka Jašu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu

Čtvrtek  – 17:00 – Modlitba sv. růžence.  

Pátek – 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Za rodiče Foltinovy, syna, dceru, živou a zemřelou rodinu

Sobota 18:00 – Za Zdenka Janouška a syna

Neděle – 14. 3. 2021 – Čtvrtá neděle postní – 7:45 – Za Marii Doležalovu, sestru, bratra, švagra, 2 rodiče a zemřelou přízeň 9:15 – Za farnost 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – Mše svatá.

Další informace

Poděkování za dary do sbírky Haléř sv. Petra. Darovali jste 14 870 Kč.

Úklid kostela je potřebný i v době omezení. V následujícím týdnu připadá na obec Černá. Prosím, abyste se domluvili, i když kostel připomíná spíše bojiště, či stavbu. Představme si, že uslyšíme: „Pojďte požehnaní, přijměte úděl v mém království, neboť jste se starali o čistotu mého domu. Děkuji všem, kteří se staráte.

Postní doba: Milí farníci, děkuji vám, že se snažíte i v čase určitých omezení, putovat postní dobou k velikonočním svátkům. Mám radost z toho, co děláte. Díky vám, Boží věci, různými omezeními spoutány nejsou. Dělím se a nabízím několik inspirací k prožívání postní doby. Děti silně prožívají rodinné setkávání u adventního věnce. V postní době to může být setkávání u kříže, při kterém zapálíme svíci, můžeme si přečíst úryvek z bible o utrpení Ježíše nebo třeba jedno zastavení křížové cesty, následuje krátké zamyšlení s dětmi a modlitba. Je možné jako rodina putovat k některému kříži ve farnosti, zjistit něco o kříži třeba z publikace Kříže ve farnosti /jsou k vyzvednutí v kostele a na faře/ u kříže se pomodlit. Vzpomínáme naše předky a prosíme o milost víry, naděje a lásky. /Je možné si určit za koho/ 


Postní duchovní obnova online – 13. 3. 2021. Začátek je ve 14.00 a její plánovaný konec kolem 20. hodiny. Na programu jsou dvě zamyšlení a večerní modlitba – kající bohoslužba, která nás připraví na dobrou svátost smíření před Velikonocemi. Každý se může připojit na YouTube kanále Live 4G.  Duchovní obnova je určena všem, kteří se chtějí na jedno odpoledne doma zastavit a prožít několik hodin v Boží přítomnosti. Další informace naleznete na Facebooku v události Postní duchovní obnovy online a na webových stránkách www.live4G.cz


ROK SVATÉHO JOSEFA: Novéna ke svatému Josefu.

Strážce majáku, ve dne v noci pečuje o světlo, aby nikdo nezabloudil. Zvláště ti, kteří se zmítají na rozbouřeném moři. A přitom málokdo si jeho službu uvědomuje. Je skrytá a nenápadná. Nápadné je však světlo majáku, když ho potřebujeme. Může nám posloužit k jasnější orientaci na další cestě. Svatí, které v církvi uctíváme, mohou takto nenápadně, ale zato velmi jasně osvěcovat náš život. Tichým, ale zato velkým spojencem je nám svatý Josef. Ve středu 10. 3. začínáme Novénu ke svatému Josefu. Modlitbou před slavností sv. Josefa, chceme tohoto světce uctít, lépe poznat a vyprosit se Boží dary pro život. Svatý Josef je ochránce Církve, rodin, mládeže, je také patron umírajících. Novénu je možné se modlit i kdykoliv během roku.

Aktivitu pro děti připravilo Katechetické centrum brněnské diecéze. https://kc.biskupstvi.cz/pojdme-k-josefovi/

Postní pátky se svatým Josefem – již probíhající: https://kc.biskupstvi.cz/postni-patky-se-sv-josefem/