aktuality od 21.3. do 28.3.2021

20 Bře

Bohoslužby:

Neděle – 21. 3. 2021 – Pátá neděle postní – 7:45 – za farnost 9:15 – Za živou a zemřelou rodinu Chlubnovu, Necidovu, Řezníčkovu, Indrovu a duše v očistci 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – Za nemocnou osobu

Pondělí – 7:00 – Za Josefa Jonáše, dvoje rodiče, jeho rodinu a duše v očistci

Úterý  – 16:30 – Blízkov 17:30 – Černá

Středa – 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Za rodiče Peksovy, Josefa Hladíka, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné

Čtvrtek  – Slavnost Zvěstování Páně 18:00 – Za obrácení hříšníků, trpící, nemocné a duše v očistci 

Pátek – 17:30 – Modlitba Křížové cesty 18:00 – Za Jarmilu a Josefa Semrádovy, 2 syny.

Sobota 18:00 – Mše svatá s nedělní platností – Za děti, mládež a rodiny z farnosti.

Neděle – 28. 3. 2021 – Květná neděle – 7:45 – Za Jaroslava Kadlece, živou a zemřelou rodinu Kadlecovu, Večeřovu a duše v očistci 9:15 – za farnost 14:00 Modlitba Křížové cesty 17:00 Možnost přijetí svatého přijímání 18:00 – za obrácení, pokoj v rodinách a úmysl dárce.

Další informace

Velké poděkování všem, kdo jste se zapojili do přípravy kostela k výmalbě. Výmalba by měla začít v měsíci květnu a bude realizována odbornou firmou. Poděkování i za finanční dary pro potřeby našeho kostela ve výši 5 500 Kč

Sbírky od příští neděle – Květné – až do svátku Božího milosrdenství jsou určeny pro potřeby farnosti. Při návštěvě kostela na velký pátek je možné věnovat dar na údržbu Božího hrobu v Jeruzalémě.  

Příští neděle je Květná neděle. Nedělí vstupujeme do slavení Svatého týdne.  Kdo se zúčastníte bohoslužby v kostele, přineste si ratolesti k posvěcení.

Slavení obřadů svatého týdne bude zatím s omezeným počtem. Proto je nutné se na jednotlivé dny napsat. Vyberte si, prosím, jeden den kdy se obřadů účastníte. V ostatní dny dejte příležitost dalším. Do archů sloužících k přihlášení k účasti na bohoslužbě využívejte všechny příležitosti – tedy i nedělní večerní. Prosím, pokud se chcete zapsat a je již bohoslužba obsazená, je třeba zvolit bohoslužbu jinou! Není možné se přidat s tím, že to půjde, nebo že jsme byli zvyklí chodit na tuto mši svatou. Děkuji také, že využíváte možnost telefonického přihlášení. Pořád žijeme v čase výjimečném.

Využívejte příležitost k přijetí svátosti smíření již tento týden, před mši svatou. Nenechávejte možnost přistoupit až na Svatý týden, kdy patrně bude i udělování svátosti jako obvykle.

Podmínky k získání daru odpustků v Roce sv.
/pokračování/

Papež Pius XII. zavedl 1. května 1955 svátek sv. Josefa Dělníka s poukazem na důstojnost práce a s úmyslem inspirovat sociální život a zákony, založené na rovném rozdělení práv a povinností. Plnomocné odpustky budou moci získat také ti, kdo svěří svou každodenní práci sv. Josefovi.

      Sv. Josef je rovněž patronem lidí v nebezpečných situacích, trpících, donucených k útěku a osamocených. Apoštolská penitenciárie oznamuje možnost získat plnomocné odpustky také pro ty, kdo se pomodlí litanie ke sv. Josefu nebo jakoukoli jinou modlitbu ke sv. Josefu, podle vlastní liturgické tradice, na úmysl pronásledované církve a za posilu pro křesťany vystavené různým formám útlaku. Jako zvláště vhodné příležitosti získání plnomocných odpustků se zmiňují svátky ke cti sv. Josefa, tedy 19. března a 1. května, ale také svátek Svaté rodiny, Neděle sv. Josefa podle byzantské tradice, 19. den každého měsíce a každá středa, která je v latinské církvi tradičně zasvěcená sv. Josefu.

     V současném kontextu sanitárního ohrožení je dar plnomocných odpustků rozšířen zejména na staré lidi, nemocné, umírající a ty, kteří nemohou vycházet z domova. Podmínkou v těchto případech je odmítnutí záliby v hříchu, úmysl dostát všem stanoveným podmínkám, jakmile to situace dovolí, a modlitba ke cti sv. Josefa spojená s obětí vlastního utrpení.