aktuality od 10.11. do 17.11.2019

9 Lis

32. neděle v mezidobí                                              10.11. 2019

Úmysly mše svatých:

Ne: 7:45 – za farnost – 9:15 – Za Aloise Fraňka, 2 rodiče, živou a zemřelou přízeň. 18:00 – večer chvály

PO: – sv. Martina Tourského, biskupa – 7:00 – Za Jaroslava Haláska, vnuka Zdeňka, živou a zemřelou rodinu a rodiče Pospíšilovy.

ÚT:  – sv. Josafata, biskupa a mučedníka 7:00 – Za Františka Pokorného a 2 rodiče. 17:00Meziříčko.

ST: – sv. Anežky České, panny 18:00 – Za duše v očistci.

ČT: – sv. Mikuláše Taveliče – 7:00 – Za rodiče Čermákovy, 2 dcery, Jiřího Havlíčka, Milana Horkého, za živé a zemřelé příbuzné.

PÁ: – sv. Alberta Velikého – 18:00 – Za Josefa Zachu a rodiče.

SO – sv. Markéty Skotské – 7:00 – Za Františka Klímu, 2 rodiče, živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

Ne: – 7:45 – za farnost – 9:15 – Za Marii a Karla Pokorných, Anežku a Oldřicha Kratochvílovy a rodinu Krejčovu.

Další informace pro farnost Měřín

Zapisujeme úmysly ke mši svaté na příští rok. Pamatujme, že počet nedělí a večerních bohoslužeb je početně omezený.

Poděkování všem, kdo vnímáte a prožíváte církev jako Boží rodinu. Zvláštním projevem rodinného života, ale hlavně lásky, byla v uplynulých dnech přímluvná modlitba za ty, kteří již nejsou mezi námi, ale nejsou ani v plnosti života s Kristem.

Poděkování všem, kdo jste v Pavlínově připravili oslavu svatého Martina. Poděkování za váš čas, dovolenou z práce, přípravu liturgie i všeho, co jsme mohli zakusit po ní. Oslavovat svaté, znamená chválit Boží dobrotu a nést ducha světce do dnešního prostředí.   

Žít v tomto světě jako světci. Tato věta se může stát provokací v dobrém i méně dobrém slova smyslu. Tato věta se týká zvláště všech pokřtěných, protože od přijetí svátosti křtu máme s ní něco společného. Když procházíme velkou řadu světců a přihlížíme k biblickým textům, nikde se nepotvrzuje tvrzení, že světec je super dokonalý a bezchybný člověk. Spíše naopak. Světec je spíše ten, kdo se snaží každý krok svého života prožívat a řešit s Kristem, se kterým chce prožívat i celou věčnost.   

Velkým pokladem jsou národní světci. Kteří to jsou, můžeme zjistit například v litaniích k českým patronům.    

Slavit narozeniny, den křtu, jmeniny, je běžné. Tyto skutečnosti můžeme slavit lidským, ale i náboženským způsobem. K náboženskému slavení patří i modlitba, pokud možno účast na mši svaté, přijetí svátostí. Vždyť náš život vychází z Boží ruky.  

Společné tvoření na tradiční předvánoční jarmark bude v sobotu 16. listopadu na faře. Začínáme v 14 hodin, vyrábět se budou perníčky. Další tvoření bude 30. 11. a 7. 12. na faře.  Zveme všechny, kteří chtějí tvořit i pomoci druhým.

O čistotu kostela pečuje Měřín 4, následuje Dědkov.   

.