aktuality od 26.5. do 2.6.2019

26 Kvě

6. velikonoční neděle                                              26. 5. 2019


 Úmysly mše svatých:

Ne: – 7:45 – Za Bořivoje Zachu, rodiče, sourozence a duše v očistci 9:15 – Za děti, které přistoupili k 1. sv. přijímání, všechny děti farnosti a jejich rodiny 15:00 – Májová pobožnost ve Valše.

PO:  – 7:00 – Za rodiče Hanzlíkovy, Bublánovy, bratra Jiřího a celou živou a zemřelou přízeň.

ÚT: – 7:00 – Za uzdravení a na poděkování za přijatá dobrodiní 18:00 – Černá

STŘ: – 18:00 – Za Karla Kašpara a rodiče.

ČT: – Slavnost Nanebevstoupení Páně – 7:00  Za dobrodince farnost, nemocné, trpící, za šťastnou hodinu smrt. 18:45 Za hnutí Modlitby matek.

PÁ: – Svátek Navštívení Panny Marie 18:00 – Za rodiče Mrázovy, Jana Peterku, celou rodinu Mrázovu, Hladíkovu a Dohnalovu.

SO – 19:00 – Za rodiče Javůrkovy, děti a Boží ochranu rodin.

Ne: 9:15 – Za rodiče Moravovy. 10:45 – poutní mše sv. v Geršově .

Informace pro farnost Měřín

O čistotu kostela Nová Zhoř, následuje Pustina Geršov.

MODLITEBNÍ VIGILIE PŘED SLAVNOSTÍ Seslání Ducha svatého bude 8. 6. od 19:00 hod.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do minulou neděli do sbírky, Celkem jste darovali 20 320 Kč. Poděkování také za dary v celkové částce 10 000 Kč.

 Dnešní sbírka je na pomoc křesťanům Blízkého východu.

Události, které si připomínáme, při májové pobožnost ve Valše, jsou svědectvím, že Bůh konal velké věci i mezi námi, na základě velké důvěry a modlitby našich předků. Možná by v těch velkých věcech rád pokračoval.

MÁJOVÁ POBOŽNOST U KAPLE PANNY MARIE VE VALŠE je dnes V 15 HODIN.

Při májové pobožnosti budeme také prosit za příhodné počasí, zemskou úrodu, ochranu přírody. Přijměte pozvání. Po májové pobožnosti pokračuje setkání opékáním uzenin a vzájemným popovídáním. Prosím ochotné farníky, aby akci pomohli zajistit. Děkuji.

 Ježíš se po svém zmrtvýchvstání po čtyřicet dní zjevoval učedníkům, a také velkému množství lidí. Slavností Nanebevstoupení Páně si připomínáme ukončení tohoto setkávání, které zásadně posílilo víru lidí. Krátce před tím Ježíš řekl: „Jděte a získávejte mi za učedníky všechny národy a křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého. Já jsem s vámi po všechny dny, až do konce světa.“ /Mt 28.k./ Poslední obraz o Ježíšovi, který učedníci viděli a který jim zůstal v paměti, byl vzhůru vystupující Ježíš, který žehná. Tento obraz ukazuje i náš směr – vystupování do nebe a postoj Ježíše směrem k nám – žehnání.   

10 významných dní, ve kterých se rozhodovalo: Pro budoucnost Božího království, církve to bylo 10 dní modliteb apoštolů, spolu s Marií, mezi Nanebevstoupením Ježíše a sesláním Ducha svatého. Těchto 10 dní se každoročně opakuje. Zapojíš se?