aktuality od 13.1. do 20.1.2019

12 Led

 Svátek Křtu Páně                                                      13. 1. 2019

Úmysly mše svatých:

Ne: Svátek Křtu Páně 7:45 – Za farnost 9:15 – Za rodiče Holubovy, Šlechtickovy, živou a zemřelou rodinu. 18:00 Modlitba chvály.

PO:  – 7:00 – Za rodiče Sobotkovy, Doležalovy, Josefa Doležala, syna Josefa, manželku a Boží pomoc pro celou rodinu. 17:00 – Meziříčko.

ÚT: – 7:00 – Za ochranu přírody, zvláště lesů.

ST: – 18:00 – Za Josefa a Marii Foltinovy, 2 rodiče, duše v očistci a za Karla Válku.

ČT: Památka sv. Antonína, opata 7:00 – Za Bohuslava Zachu, 2 rodiče, 3 syny a Boží ochranu.

Pá: – Památka Panny Marie, Matky jednoty křesťanů 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Krejzlovu, Františku a Milana Krejzla.

SO: 7:00 – Na poděkování za dožití se požehnaného věku s prosbou o Boží požehnání pro rodiny. 11:30 – Na poděkování Pánu Bohu za 50 let společného života.

Ne: 7:45 – Za Pavla Mejzlíka a rodiče

9:15 – Za farnost

 

Informace pro farnost Měřín

Pouť Nového Jeruzaléma je v úterý ve Velkém Meziříčí. Připomínám, že při pouti prosíme za obrácení hříšníků, pokoj v rodinách, za víru v našich rodinách, za nová duchovní povolání. Začátek je v 17 hodin. Zkušenost dnešní neděle nám říká: modlitba otevírá nebe. Přijměte pozvání.

Týden modliteb za jednotu křesťanů začíná v pátek 18. 1. památkou Panny Marie, Matky jednoty. Když něco nefunguje v rodině, děláme vše, aby se to spravilo. Církev je také rodina, a to velká. Za jednotu se modleme a vytvářejme ji.

Vstupenky na farní ples jsou v předprodeji na obvyklým místech, to je na faře, v obchůdku pro zdraví u paní Sekničkové, místa si lze rezervoval i telefonicky.  Farní ples je příležitostí k setkání všech, o společně prožitém čase lidí dobré vůle. Pokud se rozhodnete podpořit ples darem do tomboly, již předem děkujeme.

O čistotu kostela pečuje Měřín 1, následuje Měřín 2.