aktuality od 30.12.2018 do 6.1.2019

29 Pro

Svátek Svaté Rodiny                                           30. 12. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: Svátek Svaté Rodiny 7:45 Za farnost – 9:15  – Za rodiny ve farnosti.

PO:  Sv. Silvestra, papeže – 16:00 – Na poděkování Pánu Bohu za uplynulý rok a ze všechny milosti. 23:00 – 24:00 – Možnost noční modlitby v závěru občanského roku.

ÚT: Matky Boží Panny Marie – 7:45 – za farnost Za Dr. Antonína Procházky.

Stř. Sv. Basila Vel. Řehoře Naziánského – 18:00 – za farnost

ČT: 7:00 – za dobrodince

Pá: – 18:00 – Za Miroslava Zemana, Boží pomoc a ochranu pro živou a zemřelou rodinu a duše v očistci.

SO: 8:00 – Za koledníky a dárce.

Ne: Slavnost Zjevení Páně 7:45 – Za živé a zemřelé členy Růžencového bratrstva z Nové Zhoři 9:15 – Za Marii Sedláčkovu, manžela, celý rod a duše v očistci.   

*****

Vážené rodiny ve farnosti, víme, že ani svatá rodina neprožívala život bez komplikací. Také víme, že Bůh nebyl v této rodině hostem, ale členem rodiny. Proto obstála. A za to se modlím.

Informace pro farnost Měřín

Poděkování všem, kdo jste vyzdobili kostel, postarali jste se o úklid, hudbou a zpěvy přispěli ke kráse liturgie, i vám, kteří jste prostě přišli oslavit narození Ježíše.

Poděkování všem, kdo jste přispěli do sbírky o vánočních svátcích. Celkem jste darovali 76 330 Kč.

Poděkování za dary ve prospěch farnosti, v celkové výši 30 000 Kč.

Poděkování všem, kdo jste jakýmkoliv způsobem přispěli k předvánočnímu jarmarku. Výtěžek 35 000 Kč již putuje na místa určení.

Poděkování všem, kdo jste přijali službu na výstavě betlémů na faře a za službu v kostele. Tato služba je i způsob, jak prožívat křesťanství a mít podíl na hlásání Božího království.

Poděkování všem, kdo jste se zapojili do uspořádání vánočního koncertu, zvláště vystupujícím – dětskému sboru a schole z Měřína, kostelnímu sboru z Uhřínova. Také všem, kdo jste do Měřínského kostela ve velkém počtu přišli.

O čistotu kostela pečuje Pavlínov 1, následuje Pavlínov 2.

Setkání pořadatelů a pomocníků na uspořádání farního plesu bude v neděli 6. 1. v 18 hodin. Prosím, přijďte všichni.

Vstupenky na farní ples jsou již v předprodeji na obvyklým místech. Rovněž i rezervace vstupenek. Farní ples je příležitostí k setkání všech, společně prožitém čase farníků.


Nový rok je prostorem, kde se máme postavit před Boha, aby On mohl uskutečňovat naši spásu. Má-li tomu tak být, je třeba započat nový rok ve jménu Božím.
Požehnaný nový rok!