aktuality od 23.12. do 30.12.2018

23 Pro

 Čtvrtá adventní neděle                                           23. 12. 2018

NE: 7:45  – Za Jaroslava Svobodu, st. sestru Magdalenu a živou rodinu 9:15  – za farnost.  

PO:  7:00 – za živé a zemřelé z rodiny  22:00 – Za Josefa Vaculu, rodiče a přízeň.

ÚT: Hod Boží vánoční – 7:45 – za farnost 9:15 – Na poděkování za dožití se 65 let společného života s prosbou o další Boží pomoc a požehnání 14:00 – Te Deum a svátostné požehnání.

Stř. Svátek sv. Štěpána – 7:45 Za Marii a Františka Krejčovy, za Blaženu a Františka Krulovy a bratra Františka 9:15 – Za Josefa Procházku, 2 rodiče, rodinu Dujčíkovu a Bertu Dujčíkovu.

ČT: Sv. Jana apoštola a evangelisty 7:00 – Za syna, dceru, manžela Františka Padalíka, rodinu Musilovu, 2 rodiče a duše v očistci.   

Pá: Betlémských mláďátek, mučedníků – 18:00 – Za Jana a Boženu Zemanovy, živou a zemřelou rodinu Zemanovu a Oulehlovu.

SO: 7:00 – Za rodiče Matějíčkovy, Hammerovy a manžele Švandovy.

Ne: Svátek Svaté Rodiny 7:45 Za farnost – 9:15  – Za rodiny ve farnosti.

 Informace pro farnost Měřín

Poděkování za dary 2500 Kč.

Poděkování všem kdo jste přišli a přijali v hojném počtu sv. smíření, a tak se připravili na slavení vánočních svátků.

Poděkování všem, kdo jste jakýmkoliv způsobem přispěli k předvánočnímu jarmarku. Výtěžek bude věnován Domácí hospicové péči, Charity Žďár n/S. Hospicová péče slouží i v naší farnosti. Další část výtěžku je ve prospěch dětí se závažnou kožní nemocí. Částka k rozdělení je 34 200 Kč.

Poděkování všem, kdo jste již přijali službu na výstavě betlémů na faře. Tato služba je i způsob, jak prožívat křesťanství a mít podíl na hlásání Božího království. Prosím o službu další. Je třeba zajistit službu v kostele i na faře, počínajíc dnešním odpolednem. Připomínám, že tato služba je vhodná i pro důchodce a studenty. Děkuji.

Zveme všechny na Vánoční koncert 27. 12. v 17:00 h. S vánočním programem vystoupí dětský pěvecký sbor a schola z Měřína, také kostelní sbor z Uhřínova. Přijďte podpořit jednotlivé sbory i společně prožít čas svátečních dnů. Součástí koncertu bude i žehnání vína. Můžete si přinést víno k požehnání. Vstupné dobrovolné.

O čistotu kostela pečuje Jersín, následuje Pavlínov 1.

Příští neděli je Svátek Svaté Rodiny. Při mši svatých manželé obnoví své zasvěcení životnímu partnerovi.