aktuality od 18.11. do 25.11.2018

20 Lis

33. neděle v mezidobí 18. 11. 2018

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – za farnost 11:00 – Za manžele Krejčovy a zemřelého bratra Františka.

PO: – sv. Mechtilda – 7:00 – Za rodinu Moravovu, 2 rodiče a duše v očistci.

ÚT – 16:45 Jersín 18:00 Meziříčko.

Stř. – Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě – 18:00 Za Jindřicha a Ludmilu Rosických, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

ČT: – Památka sv. Cecilie, panny a mučednice – 7:00 – Za Marii Čadovu, manžela, zetě, vnuky, duše v očistci a Boží ochranu pro celou rodinu.

Pá: – sv. Klementa I. 18:00 – Za Hedviku Tomanovu, manžela, rodiče Nožičkovy a na poděkování za přijatá dobrodiní.

So: – Sv. Ondřeje, kněze a druhů mučedníků –  7:00 – Za Věru a Josefa Dohnalovy, Miroslava Dohnala, přízeň a duše v očistci.

Ne: 7:45 – za farnost  9:15 – Za zemřelou Drahoslavu Kolouchovu, Miroslava Koloucha, živou a zemřelou rodinu.

Informace pro farnost Měřín

Změna začátku nedělní mše svaté bude od Slavnosti Ježíše Krista Krále, to je od 25. listopadu. Nedělní mše svaté budou takto: první v 7:45 hod. a druhá v 9:15 hod. V Uhřínově pak v 11:00 hod. Prosím farníky z Černé, kteří mají v autě místo, aby je nabídli těm, kdo auto nemají. Ti, kteří nemají, nebojte se zeptat. Děkuji za pochopení.

Děkanátní setkání mládeže proběhne ve Velké Bíteši v sobotu 24. 11. od 13. hodiny. Setkání je vhodné a dobré pro všechny mladé. Zájemci, přihlaste se kvůli možné společné dopravě.

8. prosince přijme v klášteře v Rajhradě řeholní roucho Anežka Halásková. Na slavnost jsme všichni pozváni. Prosím zájemce, aby se přihlásili kvůli společné dopravě.

Adventní duchovní obnova ve farnosti proběhne následně: 8. 12. v 17 hodin na faře přednáška, následovat bude mše svatá v 18 h.  /není z nedělní platností/ 9. 12. v 17 hodin přednáška na faře, 18:00 Modlitba chvály.

O čistotu kostela pečuje Milíkov, následuje Nová Zhoř.

Návštěvu našeho kostela slíbil svatý Mikuláš na pátek 7. prosince po dětské mše svaté.

    Mše svatá: V evangeliu čteme, že Ježíš přišel do Nazareta a jak měl ve zvyku, šel v sobotu do synagogy. Podali mu svitek, aby z něho četl Boží slovo, a podal výklad. Byli tam lidé, kteří kvůli tomu přišli.  Farizeové a učitelé zákona si na něho dávali pozor, aby ho měli z čeho obžalovat. Proč my přicházíme ve sváteční den na mši svatou? Abychom se setkali s Ježíšem, který je uprostřed nás? Abychom tuto vzácnou chvíli prožili? Nebo abychom mohli obžalovat Boha za to, že to, či ono dopustil, kněze za to, že mši protahuje, abychom se pohoršovali nad druhými? Při mši svaté jde o jediné. O setkání s Ježíšem, se kterým máme prožít celou věčnost. Pokud nepřicházíme za Ježíšem, naše cesty do kostela jsou zbytečné. Vytvořme vše pro setkání s ním.