aktuality od 7.10. do 14.10. 2018

6 Říj

27. neděle v mezidobí

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za farnost, zvláště za členy živého růžence z naší farnosti 11:00 – za otce Františka.

PO: – 18:00 – Za Boženku Foltynovu, sourozence, 2 rodiče, tetu Albínu a duše v očistci.

ÚT – 18:00 – Za rodiče Hladíkovy, syna Václava a Františka, vnuky Dalibora a Renatku, Konráda Mráze, živé a zemřelé příbuzné.

Stř. –18:00 – Za Karla Kašpara, rodiče, rodinu Večeřovu, Navrátilovu a duše v očistci.

ČT: – 00:00 – mše svatá není.

Pá: – 18:00 – Za Františka Doležala, manželku, sestru, živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.

So: – 7:00 – Ke cti a chvále sv. Anežky České

Ne: 9:15 – Za Hermínu a Karla Lázničkovy, zetě a vnuka, rodinu Necidovu, Bertu Dujčíkovu a duše v očistci. 11:00 – za farnost. 18:00 Večer chvály

Informace pro farnost Měřín

O čistotu kostela pečuje Měřín 1, následuje Měřín 2

Křestní neděle bude 21. října. Další – sobota – 17. listopadu.

Měsíc říjen je zasvěcen úctě Panny Marie Růžencové.

28. října – troubená mše svatá ke cti sv. Huberta.

2. listopadu – památka zemřelých. Mše sv. v 18:00 h. následuje průvod na hřbitov a modlitba za zemřelé.

Svatý otec František vybízí všechny věřící k intenzivnější – osobní i společné – modlitbě během měsíce října, a to každodenní modlitbou růžence. Žádá také, abychom po každé modlitbě růžence připojili také nejstarší mariánskou modlitbu Pod ochranu tvou a modlitbu Svatý Michaeli, archanděli, braň nás v boji, na ochranu před útoky démona. Archanděl Michael je totiž knížetem nebeského vojska a ochráncem církve.

21. října – Světový den misií. Je to vhodná příležitost, abychom lépe pochopili, že svědectví lásky – duše misií – se týká každého. Vždyť sloužit evangeliu nesmí být nikdy chápáno jako osamělý skutek, ale jako povinnost, na které se podílí každé společenství. Být misionáři znamená sklonit se jako dobrý samaritán k potřebám všech, zvláště těch nejchudších a nejpotřebnějších. /Benedikt XVI./

Jako křesťané a věřící máme ze svých pokladů lásky, s láskou rozdávat potřebným, a to nejen v dalekých misijních krajinách, ale i všude kolem nás. Toto naše jednání bude pokračováním Ježíšovy misie lásky.

V naší farnosti najdeme nemalý počet světců zvučných jmen. Jeden z nich se váže k Pavlínovu, a je to svatý Martin. Protože na světce nemáme zapomínat, vždyť oni jsou ukazatelé cesty do nebe, rozhodli jsme se na světce Martina vzpomenout způsobem tradičním. 10. listopadu odpoledne bychom poděkovali Pánu Bohu za život svatého Martina mši svatou. Po jejím skončení chceme vzpomínat způsobem typickým, to je za pomocí pečené husy, Martinského vína a jiných pochutin. Toto vzpomínání se netýká jen obce Pavlínov, ale všech obcí naší farnosti. Tedy zveme.

 Již tradiční Adventní Jarmark bude 16. 12. Máte-li co nabídnout, nabídněte. Již nyní děkujeme.