aktuality od 19.8. do 26.8.2018

18 Srp

20. neděle v mezidobí 19. 8. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: 8:00 – Za syna Miroslava Hlávky, rodinu Panáčkovu a Hlávkovu

PO: Památka sv. Bernarda, opata a učitele církve 7:00  – Za dobrodince farnost.

ÚT: – Památka sv. Pia X. papeže – 7:00 – Za manžela. Františka a rodiče Sedlákovy 18:00 – Jersín.

Stř. Památka Panny Marie královny – 18:00 – Za Jana Kubíka, rodiče, sestru a Teodora Doubka.

ČT: sv. Růženy z Limy – 7:00 – Za rodiče Veselovy, vnuka, sourozence a Marii Rimešovu.

Pá: – Svátek sv. Bartoloměje, apoštola – 18:00 – Za rodinu Škodovu, Vyskočilovu, Simonidesovu a Boží ochranu pro celou rodinu. 

So: – Křestní sobota – 7:00 – Za Josefa a Marii Foltinovy, 2 rodiče, Karla Válku a duše v očistci.

Ne: 9:15 – Za rodiče Štočkovy, syna Františka, rodiče Sedlákovy, dceru Blanku. 11:00 – za farnost.

Oznámení pro farnost Měřín

 

 

V následujícím týdnu je pěší pouť na Velehrad. Zakončení je v sobotu 25. 8. Kdo má zájem o účast na zakončení, je možné využít společnou dopravu. Informace na plakátě.

Přihlášky na pouť do Žarošic, která se koná 8. září se podávají v sakristii. Odjezd ve 13 hodin, návrat kolem 23. hodiny.  

Pouť v Chlumku, která měla být příští neděli, v letošním roce nebude.

O čistotu kostela pečuje Nová Zhoř, následuje Geršov, Pustina.

Zaslíbení těm, kdo budou slavit první pátky v měsíci a uctívat Ježíšovo srdce

  1. Dám jim všechny potřebné milosti a požehnám jejich činnost. 2. Potěším je ve všech jejich obtížích. 3. Hříšníci najdou v mém Srdci nevyčerpatelné milosrdenství.
    4. Vlažní se stanou horlivými a horliví dokonalejšími. 5. Ochráním ty, kteří se mu zasvětí a nepřestanou ho zbožně uctívat. 6. Vepíši do svého Srdce jména všech, kdo budou rozšiřovat úctu k němu. 7. Kde budou uctívat obraz mého Srdce, tam dám svůj mír a spojím rozdvojené. 8. Rodiny, které se s důvěrou na mne obrátí, ochráním v jakémkoli soužení. 9. Společnosti, které se dají pod mou ochranu, uchovám ve svornosti a uchráním je trestů, které si zasloužily. 10. Těm, kteří pracují na spáse duší, dám milost, že obrátí i nejzatvrzelejší. 11. Zahrnu nebeským požehnáním všechny, kteří o mém svátku přistoupí ke stolu Páně, aby odčinili urážky, kterých se mi dostává především v Nejsvětější Svátosti. 12. Má všemohoucí láska udělí všem, kdo po devět po sobě jdoucích prvních pátků mě přijmou, milost konečného setrvání. Nezemřou ve stavu nemilosti a bez svátostí. Mé Božské Srdce jim bude v posledním okamžiku bezpečným útočištěm. /pokračování příště/