aktuality od 12.8. do 19.8.2018

12 Srp

19. neděle v mezidobí 12. 8. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za Františka Sýkoru, živou a zemřelou rodinu 11:00 – za farnost. 

PO: 7:00  – Za Alenu Štěpánkovu, Josefa Urbana, švagry a rodinu Urbanovu.  

ÚT: – Sv. Maxmiliána Kolbeho, kněze a mučedníka 7:00 – Za rodiče Hnízdilovy a syna, rodiče Pavelcovy, duše v očistci a za zachování víry v rodinách.

Stř. Slavnost Nanebevzetí Panny Marie  18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Benáčkovu, Pacalovu, přízeň a duše v očistci.

ČT: Sv. Štěpána I. Krále uherského 7:00 – Za rodiče Sýkorovy a syna Františka.

Pá: – 18:00 – Za Konráda Mráze, Jana Peterku, rodinu Mrázovu, Hladíkovu a Dohnalovu.

So: – Sv. Helena – 7:00 – Za rodiče Sýkorovu, Bočánkovu a Janouškovu 10:30 Za novomanžele – kaple Černá

Ne: 8:00 – Za syna Miroslava Hlávky, rodinu Panáčkovu a Hlávkovu

Oznámení pro farnost Měřín

 

Pouť k Panně Marii do Netína bude příští neděli. Mše svatá zde bude v 8 hodin, po ní následuje žehnání poutníkům a pěší putování se sochou Panny Marie. Prosím rodiče, aby vypravili děvčata za družičky a chlapce za mládence. Mše sv. budou v Netíně v 7:30, 9:00, 11:00hod.

Páteční mši svatou v Netíně slouží P. Vojtěch Kodet, O.Carm. – 18:30hod.  Po mši sv. bude přednáška „Jak zachovat a žít křesťanskou víru.

 O čistotu kostela pečuje Milíkov, následuje Nová Zhoř.

Pouť Nového Jeruzaléma, za obnovení víry v našich rodinách, nová povolání, bude v úterý 14. 8. v Olešné.

ÚCTA K BOŽSKÉMU SRDCI A SLAVENÍ PRVNÍCH PÁTKŮ V MĚSÍCI.

Naše křesťanská tradice nabízí ohromné možnosti pokladů Boží milosrdné lásky. Je to sám Bůh, který skrze své svaté upozorňuje, vyzývá a otevírá poklady milosti pro naši spásu. Jedním z těchto pokladů je slavení devíti prvních pátků v měsíci, zasvěcených smíru za všechny hříchy a rouhání, které se našemu Pánu dostává a také slavení prvních devíti sobot v měsíci, zasvěcených smíru za všechny bolesti, kterou lidé způsobují Neposkvrněnému srdci Panny Marie. Smír, to je touha milujícího a vděčného srdce, odpovídat láskou na lásku.

Důležité je, že tuto pobožnost nám předkládá sám Ježíš a Panna Maria, není to lidský výmysl. Na nás je, abychom toto Božské pozvání s vírou a pokorou přijali, stali se radostí a útěchou Ježíšova a Mariina srdce a věřili i v hojná Pánova zaslíbení. /P. Pavel Havlát/

Chci vás všechny pozvat k slavení prvních pátků v měsíci. Zvažte prosím tuto nabídku. Společně bychom mohli začít prvním pátkem v říjnu. Děkuji všem, kdo jste již nabídku  přijali. Další informace a pozvání budou příští neděli.