aktuality od 5.8. do 12.8.2018

5 Srp

18. neděle v mezidobí 5. 8. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: 9:15 – Za manžely Moravovy 11:00 – za farnost. 

PO: Svátek proměnění Páně: 18:00 – Za Žofii a Josefa Březkovy a jejich zemřelé děti.

ÚT: – 7:00 Na poděkování za dožití se požehnaného věku manžela s prosbou o další pomoc a požehnání pro celou rodinu.  – 18:00 – Pavlínov.

Stř. Památka sv. Dominika, kněze 18:00 – Za rodiče Peksovy, P. Františka Peksu, Jiřího Havlíčka, Antonína Zemana, živé a zemřelé příbuzné.

ČT: Svátek sv. Terezie Benedikty od Kříže, panny a mučednice 7:00 – Za Blaženu Landovu a celou přízeň.

Pá: – Sv. Vavřince, jáhna a mučedníka18:00 – Za rodinu Požárovu, dceru Helenu zetě Jana, rodinu Dobrovolnou, syna Karla, dceru Evu a Boží požehnání a zdraví pro celou rodinu.

So: – Památka sv. Kláry, panny 7:00 – Za zemřelé rodiče, bratra Jiřího a Boží požehnání pro celou rodinu.

Ne: 9:15 – Za Františka Sýkoru, živou a zemřelou rodinu 11:00 – za farnost. 

Oznámení pro farnost Měřín

Dnešní bohoslužby zpěvem doprovázet Svatomichalská Gregoriánská schola z Brna.

Poděkování dárcům za finanční dary 7000 Kč.

Poděkování i za drobné služby pro kostel a faru.

Poděkování všem, kdo podporujete farnost modlitbou a obětmi.

Odchodem pana kaplana začala staronová situace ve farnosti. Vy sami vyjadřujete tuto situaci slovy: Máte toho moc, jak to budete zvládat? Často odpovídám: s pomocí Boží i vaší. Chtěl bych vás pozvat k přemýšlení o tom, jak se můžete zapojit aktivně do chodu farnosti. Co byste si mohli a chtěli vzít za svoji starost. Mnohým z vás patří poděkování, protože svým způsobem pomáháte. Na jeden nedělní podzimní podvečer připravuji farní seznamovací a diskuzní fórum, kde se budete moci na mnohé zeptat, kde můžeme hledat řešení na různé situace.

O čistotu kostela pečuje Meziříčko, následuje Milíkov.

Připravujeme se na:

Pouť k Panně Marii do Netína. /19. 8./ Pokud možno uchovejme tradiční ráz, tj. putování pěší se sochou Panny Marie a družičkami, také putování motorovými vozidly.

Pouť k Panně Marii do Žarošic. /8. 9./  Také zde bychom rádi putovali se sochou i družičkami. Přihlašovat se budeme od 10. 8..

Poděkování za úrodu bude 23. 9. při ranní mši svaté.

V sobotu 22. 9. uplyne 50 roků od žehnání nových zvonů, které byly zhotoveny zde v Měříně. Slavnostní připomínka bude také v neděli 23. 9. Součástí připomínky bude přednáška o historii zvonů a jejich užívání.