aktuality od 17.6. do 24.6.2018

17 Čvn
  1. neděle v mezidobí                   17. 6. 2018

 

Úmysly mše svatých:

NE: – NE: – 9:15 – Za zemřelé z rodiny Sedláčkovy, Kašparovy, Módlovy a d. v oč. 11:00 Za farnost.            

PO: – 7:00 – Za živou a zemřelou rodinu Klímovu a syna Jiřího, za rodiče Čermákovy a 2 syny 18:00 – Meziříčko.

ÚT: – Památka sv. Jana Nepomuckého Neumanna – 7:00 – Za Jana Hejla a 2 rodiče 18:00 – Jersín

Stř. – 18:00 – Za rodiče Holubovy, Šlechtickovy, živou a zemřelou rodinu.

ČT: – Památka sv. Aloise Gonzagy, řeholníka -7:00 – Za Antonína Čadu, manželku, 2 rodiče a duše v očistci.

Pá: – Sv. Jana Fishera, biskupa a Tomáše Mora, mučedníků – 18:00 – Za Boženu a Jana Zemanovy a Boží ochranu pro celou rodinu.

SO – 7:00 – Za Libuši a Otakara Salašovy, Bořivoje Řezníčka, Jiřinu Sykorovu a zemřelé děti.

NE: – 9:15 – Za Jiřího Číhala, rodiče přízeň a duše v očistci/Za farnost 11:00 Na poděkování za dožití se požehnaného věku. 14:00 – Te Deum a svátostné požehnání

 

Oznámení pro farnost Měřín 

Poděkování všem, kdo jste dnes přispěli do sbírky, která je určena na splacení dluhů farnosti. Poděkování za to, že jste dluhy farnosti vzali i za svoji věc, kterou je třeba řešit. Poděkování všem, kdo přispějete do sbírky i o poutní slavnosti příští neděli. 
Poděkování za dar 2000 Kč.

 Ukončení školního roku spojené s poděkováním Pánu Bohu za pomoc po celý čas školního roku, bude ve středu 27. 6. v 16 hodin v kostele a následně na farní zahradě. Zveme všechny děti.   

O čistotu kostela pečuje Jersín, následuje Pavlínov 1.

V polovině prázdnin se rozloučíme s panem kaplanem
P. Damiánem Škodou, který působil ve farnosti od počátku října. Jeho novým působištěm bude farnost Třešť. Nám všem říká: „ Jsem vděčný Bohu za vás a vám za přijetí. Ať Vám Bůh žehná a Panna Maria vás chrání na všech vašich prázdninových pobytech a v dalším životě. A s pomocí Boží, ať se jednou potkáme v nebi…“

   Putování do Kostelního Vydří je v měsíci červenci. Počátek sahá do roku 2000, kdy se vydávají na cestu poutníci z Velkého Meziříčí. O dva roky později, v roce 2002, se přidalo několik poutníků z Měřína. V roce 2005 byla určena nová trasa – z Měřína do Kostelního Vydří. Důvodem byl nárůst poutníků z Měřínské farnosti. Putování je dvoudenní, neboť celková délka cesty je 70 kilometrů.   Začínáme v pátek ráno mši svatou, po ní následuje požehnání poutníkům, a pak se již skupinka asi 20. poutníků vydává na cestu. Doprovodné vozidlo je samozřejmostí. Věkové složení je od malých dětí až po věkově pokročilé. Během dne se společně modlíme 4 růžence, které obětujeme za farnost, kněze, mládež, děti, za nemocné, osobní úmysly a další. Na těchto poutích jsou velice cenná setkání a rozhovory s mnohými lidmi, s kterými nemáme příležitost si promluvit. (Pokračování příště)