aktuality od 1.7. do 8.7.2018

1 Čvc

 13. neděle v mezidobí                                                 1. 7. 2018

 

Úmysly mše svatých:

9:15 – Za farnost 11:00 Za Konráda Mráze, Jana Peterku, rodinu Mrázovu, Hladíkovu a Dohnalovu.

PO: – 7:00 – Za Josefa a Josefku Peterkovy a duše v očistci/ Za zemřelou rodinu Blažkovu

ÚT: – Svátek sv. Tomáše, apoštola – 7:00 – Na poděkování Pánu Bohu, za živé a zemřelé z rodiny 18:00 – Pavlínov,

Stř. – sv. Prokopa – 18:00 – Za Bertu Dujčíkovu, rodinu Necidovu a Josefa Procházku/Za Jiřího Dobejvala.

ČT: – Slavnost sv. Cyrila a Metoděje 9:15 – Za Františka Jaše a Růženu Čermákovu/ Na poděkování Pánu Bohu.

Pá: – Sv. Marie Goretti – 18:00 – Za živou a zemřelou rodinu Rosovu, Chlubnovu a o Františka.

So: – 7:00 – Za Jana Růžičku, manželku a 2 rodiče.

Ne: 9:15 – za farnost 11:00 – Za dceru, syna Františka Padalíka, za živou a zemřelou přízeň a duše v očistci.  

Oznámení pro farnost Měřín 

Milí farníci, ve čtvrtek slavíme Slavnost věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje. Je to den, který nám byl darován, abychom se z něho těšili, abychom děkovali za dar víry v Boha. Neměli bychom chybět na mši svaté, neboť slavit eucharistii je největší způsob, jak Bohu poděkovat.

V tento den chci poděkovat i za dar mého života, u příležitosti životního jubilea. Chci vás pozvat nejen na mši svatou, ale také k odpolednímu setkání na faře. Budu velmi rád, když přijdete. (od 13. hodiny)

 Ochraň své stádo, k němuž jsi mě poslal

Přiblížila se hodina, kdy se Cyrilovi mělo dostat pokoje a kdy měl být přenesen do věčného života. Tu pozdvihl své ruce k Bohu a v slzách se modlil: »Hospodine, můj Bože, ty, který jsi všechny kůry andělské i síly netělesné utvořil, nebe sklenul a zemi založil a vše, co jest, z nebytí v bytí přivedl, ty, který vždycky a všude nasloucháš těm, kdo činí tvou vůli, kdo se tě bojí a zachovávají tvá přikázání, vyslyš mou modlitbu a ochraň své věrné stádo, jemuž jsi mne, svého neužitečného a nehodného služebníka, postavil do čela.

Ty, který všechny zbavuješ všeliké bezbožné a pohanské zloby těch, kdo rouhavě mluví proti tobě, dej, ať se tvá církev hojně rozroste, spoj všechny vjedno, učiň je lidem vyvoleným, ať jsou jedné mysli v tvé pravé víře a správném vyznání a vdechni jim do srdce slovo svého učení. Je to jistě tvůj dar, žes nás nehodné přijal za hlasatele evangelia svého Krista. Odevzdávám ti jakožto tvé ty, které jsi mi svěřil: usilují o dobré skutky a konají, co je ti milé. Spravuj je svou mocnou pravicí, vezmi je pod ochranu svých křídel, ať všichni chválí a oslavují tvé jméno, Otče i Synu i Duchu svatý, navěky. Amen.«

Poděkování všem, kdo jste o poutní slavnost přispěli do sbírky, která byla určena na splacení dluhů farnosti. Darovali jste celkem 29 920 Kč. Dnešní sbírka příští na bohoslovce.

O čistotu kostela pečuje Pavlínov 1, následuje Pavlínov 2